Scriitorul rus Lev Rubinstein, opozant al lui Vladimir Putin, a fost lovit de o mașină în Moscova, la începutul acestei săptămâni.

Citește și: A scris „Poezii de pe câmpul de luptă”, dar a murit împușcat la 33 de ani. Atac masiv al Rusiei în Ucraina

Lev Rubinstein, 76 de ani, continua să fie o voce puternică împotriva războiului din Ucraina.

Din nefericire, o mașină Volkswagen l-a doborât pe o trecere de pietoni din Moscova.

După accident s-a aflat în stare gravă, cu mai multe fracturi și o comoție cerebrală care a necesitat intrarea în sala de operație.

Lev Rubinstein a murit la 6 zile după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni

Scriitorul nu a supraviețúit după intervenția chirurgicală. "Tatăl meu, Lev Rubinstein, a murit astăzi", a scris Maria Rubinstein pe blogul său, anunţ preluat de presa rusă.

Lev Rubinstein, a cărui operă a fost lăudată în Rusia, dar şi în Occident, a fost lovit de o maşină, la data de 8 ianuarie, în timp ce traversa o stradă din capitală, el fiind internat ulterior în stare gravă.

Lev Rubinstein, a cărui operă a fost lăudată în Rusia, dar şi în Occident,

Poetul Lev Rubinstein lăudat în Rusia şi în Occident,

Șoferul criminal avea un cazier bogat

Departamentul de Transporturi din Moscova a declarat că şoferul nu a încetinit la trecerea de pietoni şi l-a lovit pe poet, precizând că, potrivit informaţiilor preliminare, proprietarul maşinii a fost implicat în alte 19 încălcări ale codului rutier în ultimele 12 luni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Poetul nu şi-a ascuns opiniile ostile regimului lui Putin, denunţând represiunea politică şi încălcările drepturilor omului şi participând la manifestaţii ale opoziţiei.

În martie 2022, împreună cu alţi scriitori ruşi, Lev Rubinstein a semnat o scrisoare deschisă în care a criticat atacul extins asupra Ucrainei al armatei ruse descriindu-l drept un "război criminal" şi a criticat "minciunile" Kremlinului.

Cine a fost Lev Rubinstein  

Născut în 1947 la Moscova, bibliotecar de formaţie, Lev Rubinstein a fost una dintre personalităţile scenei literare underground sovietice din anii 1970 şi 1980, o "nouă avangardă" care se dorea a fi inventivă şi insolentă.

În anii 1970, a fost considerat unul dintre fondatorii mişcării "conceptualiste" moscovite, care lua în derâdere doctrina oficială a realismului socialist pe care şi-a propus să o contracareze.

Ataşat de ritm, Lev Rubinstein a creat un gen separat, "text pe fişă", atât în poezie, cât şi în teatru- poetul citea cu voce tare pe scenă scurte propoziţii scrise pe cartonaşe perforate.

Practica, inspirată din viaţa sa de zi cu zi ca bibliotecar şi cu referire la birocraţia sinistră a epocii sovietice, era o combinaţie de interpretare, comedie absurdă şi improvizaţie, având la bază ideea de a combate amorţeala sovietismului.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

După destrămarea URSS, notorietatea lui Rubinstein a crescut în Rusia, potrivit Agerpres. El a fost publicat de edituri de renume şi a lucrat, de asemenea, ca jurnalist. 

Citește și: Paul Cârmui a murit la doar 27 de ani. Doliu uriaș în lumea sportului românesc

Rubinstein a fost invitat la festivaluri internaţionale de poezie, iar operele sale au fost traduse în mai multe limbi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si