Sculptura „Sărutul” a lui Brâncuși a ajuns la București pentru prima dată în ultimii 50 de ani
Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, una dintre cele mai importante opere a lui Constantin Brâncuși, „Sărutul”, este expusă la București.
Cunoscuta operă de artă a lui Constantin Brâncuși poate fi văzută la Art Safari Love Edition, timp de 10 zile, până pe 30 august. Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, „Sărutul” a revenit la București pentru 10 zile.
„Sărutul” a fost numită prima sculptură modernă a secolului XX. A fost prezentă în marile muzee și galerii de artă din lume.
Opera de artă are o asigurare de 22 de milioane de euro și a fost dusă de la Muzeul de Artă Craiova la București în condiții de maximă securitate de care s-a ocupat o firmă specializată în transportul de fine art, fiind escortată de Jandarmeria Română. Sculptura este păzită în permanență.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„ Sărutul lui Brâncuși, primul din celebrul ciclu dedicat iubirii, își găsește perfect locul între capodoperele de la National Portrait Gallery. Mulțumim Muzeului de Artă Craiova pentru deschiderea de a ne împrumuta timp de 10 zile o capodoperă care întregește expoziția Love Stories. Este o premieră importantă pentru Art Safari, dar și pentru Capitală. Cu această ocazie, avem un program de vizitare special. Art Safari este deschis zilnic pentru ca publicul să poată admira Sărutul în număr cât mai mare. Se spune că primul sărut nu se uită niciodată, așa că vă invităm să îl vedeți la Art Safari, alături de celelalte 4 expoziții ale acestui sezon”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari și Comisar al României la Bienala de la Veneția.
Citește și: Destinații exotice și cazări pline de farmec pentru vacanțe perfecte
Sărutul este compus din piatră de marnă în 1907 și este prima sculptură din cunoscuta serie a Săruturilor semnată de Constantin Brâncuși la care a lucrat timp de 40 de ani. Se numără printre cele mai cunoscute opere de artă ale sculptorului, împreună cu „Muza adormită” (1908), „Prometeu” (1911), „Domnișoara Pogany” (1913), „Nou-născut” (1915), „Pasărea în spațiu” (1919) și „Coloana fără sfârșit” (1938).