Scumpiri la tarifele RCA la toate categoriile de vârstă șoferului și de capacitate a motorului. Cele mai mari scumpiri îi privesc pe cei de 30 de ani care conduc mașini cu capacitatea cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi. 

Cea mai ieftină poliță RCA

Anul trecut, cea mai ieftină poliță RCA din România era de 762 de lei, adică 155 de euro, și era pentru șoferii între 51 și 60 de ani, cu mașini având motoare mai mici de 1,2 litri, conform tarifelor de referință calculate de ASF.

Anul acesta, cea mai ieftină poliță RCA este 205 euro.

Citește și: Un șofer român de TIR a salvat de la moarte o fetiță, în fața unui bar din Italia. Familia fetei are numai cuvinte de laudă la adresa lui: „Rămâi eroul familiei noastre”

Tarifele de referință sunt calculate o dată la 6 luni.

Suma finală plătită de șoferi este influențată de mai mulți factori, printre care și sistemul Bonus-Malus, care ia în considerare istoricul incidentelor de trafic în care a fost implicat șoferul. Astfel, șoferii care nu au provocat daune primesc o reducere la prețul poliței, în timp ce șoferii care au provocat daune vor plăti mai mult. Reducerea maximă pe care o poate primi un șofer fără istoric de daune este de 50%. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Acoperișul unei case din Alba Iulia a dispărut. Hoții au furat și grinzile

Majorările tarifelor de referință pentru asigurările RCA vin pe fondul îngrijorării legate de sănătatea sistemului de asigurări. Până acum companiile de asigurări Astra, Carpatica și City au dat faliment, iar Euroins se confruntă cu un val de procese pentru neplata daunelor. 

Premierul Nicolae Ciucă cere explicații de la președintele ASF

Nicolae Ciucă a spus joi că „fie Euroins va intra în insolvență, fie ASF va oferi spațiu pentru recapitalizare”.

Citește și: Trei oameni răniți după ce remorca unui camion s-a răsturnat, iar buştenii transportaţi au căzut peste pietoni

Premierul Nicolae Ciucă cere explicații de la președintele ASF, inclusiv despre situația financiară a Euroins, liderul RCA cu peste 2,5 milioane de contracte de asigurări auto, au declarat joi surse guvernamentale.

ASF are demarat un amplu proces de control în privința solvabilității Euroins și Guvernul așteaptă finalizarea acestei analize și măsuri care să nu afecteze populația, așa cum s-a întâmplat după recentele falimente majore din asigurări, ultimul cel de la City Insurance.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Acoperișul unei case din Alba Iulia a dispărut. Hoții au furat și grinzile

Compania este acuzată că a respins mii de dosare de despăgubiri fără să să le verifice.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si