„Păi suntem tot timpul într-un război, nu? Cu prețurile și cu banii care sunt atât de puțini. Bine ar fi fost să avem mai mulți bani și să cumpărăm și mai proaspăt”. 

Românii înlocuiesc mâncarea proaspătă cu alimente la conservă pentru economie

Oferta asigură toate cele trei mese pe zi. Pe rafturile acestui magazin găsim conserve cu fasole și cârnați, cu carne de porc și ciorbă.

O singură masă la conservă costă între trei și 15 lei.

„De care preferați? Din ăsta cu cârnăciori și costiță, mi se pare că scăpăm mai ieftin. Economisim și bani”.

Și produsele congelate sunt salvarea celor care abia își mai duc traiul de pe o zi pe alta. În galantare găsim chiar pulpe de pui împachetate individual.

„Am cumpărat 3 pulpe de pui congelate. Vine ambalată, nu mai trece prin diferite mâini și mi se pare că este igienic”, spune o femeie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Calculele arată că înlocuirea unor mâncăruri din produse proaspete cu opțiuni la conservă sau congelate aduce o economie de 16 la sută pe an.

Pulpele de pui congelate costă aproximativ 11 lei pe kilogram. Haideți să vedem cât sunt în piață. Pulpele de pui proaspete costă aici 15 lei pe kilogram, așadar, o diferență de patru lei.

Comercianții au văzut interesul ridicat pentru tot ce este conservat sau congelat.

„Este de două sau două virgulă două ori mai mare vânzarea față de aceeași perioadă a anului trecut. Este o preponderență să zic așa, o afinitate. Practic deschizi borcanul de conserve și gata le pui pe masă”, au explicat comercianții.

Mâncarea la conservă costă în medie cu 20 la sută mai puțin decât cea proaspătă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si