VIDEO - Scumpirile aduc meniul de război
Cu un coș plin ochi cu roșii și pește la conservă, această femeie spune că economisește zeci de lei renunțând la alimentele proaspete. Un meniu demn de vremuri de război.
„Păi suntem tot timpul într-un război, nu? Cu prețurile și cu banii care sunt atât de puțini. Bine ar fi fost să avem mai mulți bani și să cumpărăm și mai proaspăt”.
Oferta asigură toate cele trei mese pe zi. Pe rafturile acestui magazin găsim conserve cu fasole și cârnați, cu carne de porc și ciorbă.
„De care preferați? Din ăsta cu cârnăciori și costiță, mi se pare că scăpăm mai ieftin. Economisim și bani”.
Și produsele congelate sunt salvarea celor care abia își mai duc traiul de pe o zi pe alta. În galantare găsim chiar pulpe de pui împachetate individual.
„Am cumpărat 3 pulpe de pui congelate. Vine ambalată, nu mai trece prin diferite mâini și mi se pare că este igienic”, spune o femeie.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Calculele arată că înlocuirea unor mâncăruri din produse proaspete cu opțiuni la conservă sau congelate aduce o economie de 16 la sută pe an.
Pulpele de pui congelate costă aproximativ 11 lei pe kilogram. Haideți să vedem cât sunt în piață. Pulpele de pui proaspete costă aici 15 lei pe kilogram, așadar, o diferență de patru lei.
Comercianții au văzut interesul ridicat pentru tot ce este conservat sau congelat.
„Este de două sau două virgulă două ori mai mare vânzarea față de aceeași perioadă a anului trecut. Este o preponderență să zic așa, o afinitate. Practic deschizi borcanul de conserve și gata le pui pe masă”, au explicat comercianții.
Mâncarea la conservă costă în medie cu 20 la sută mai puțin decât cea proaspătă.