
VIDEO - Scumpirile ne fac tot mai chibzuiți. Românii sunt mult mai cumpătați la cumpărături
Se scumpește pâinea, anunță brutarii, dar ar urma și alte creșteri de preț, care vor sărăci coșul de mâncare! Îngrijorarea ne face mai chibzuiți dacă stăm să ne analizăm obiceiurile la cumpărături - aglomerația de dimineață din piețe s-a mutat seara, când sunt reduceri, iar sacoșele altădată încăpătoare au dispărut.
Cu o rată a inflației record, care potrivit INS aproape că a atins nivelul de 14% după cea mai recentă estimare, ne lovim de prețuri într-o continuă creștere. Îngrijorarea ne-a cuprins pe toți, cu mici excepții, arată un studiu recent așa că fiecare strânge cureaua cât poate.
"De obicei iau de acasă atâția bani cât am de gând să cheltuiesc în ziua aia. Iau mult, cheltui mult.
Cum putem economisi bani
Iuliana Basalic, corespondent Kanal D: "Cumpărăturile de la piață s-ar putea să fie mai prietenoase cu bugetul decât mersul la supermarket. Mai ales pe final de program, atunci când producătorii ar putea lăsa la preț. Și contrar tendinței actuale de a plăti cu cardul peste tot, am putea rămâne cu mai mulți bani în cont dacă am pleca de acasă strict cu suma pe care suntem dispuși
Întocmirea unei liste după o verificare atentă a stocurilor de alimente din frigider este cea mai întâlnită metodă de a economisi bani, în opinia multora.
Citeste si: Veste bună pentru români! Când începe distribuirea voucherelor sociale oferite de Guvern
Adevărata provocare apare la cumpărături, când planul de-acasă trebuie respectat întocmai.
Citeste si: VIDEO| Soluție împotriva inflației: cumpărăturile online! Prețurile sunt mai mici chiar și cu până la 50%
Aparent nesemnificativă sacoșa de cumpărături poate periclita un buget atent calculat.
Doi din trei români nu reușesc să pună bani deoparte
Iuliana Basalic, corespondent Kanal D: "Dacă nu vrem să ne trezim cu gaură în buget atunci când mergem la cumpărături ar trebui să acordăm o mai mare atenție sacoșei pe
care o luăm cu noi. Aceasta nu ar trebui să nu fie de mari dimensiuni pentru a nu avea tendința să o umplem."Citeste si: Cura de cireșe este aur pentru organism. Ce beneficii are?
Un calcul la final de lună e binevenit- va scoate la iveală la ce putem renunța astfel încât să mai reglăm din cheltuieli.
Iuliana Basalic, corespondent Kanal D: "Un senviș, o cafea și o apă luate de la magazin ne-au costat 15 lei. Asta înseamnă o cheltuială de aproximativ 350 de lei pe lună. Dacă am aloca timp pentru a ne pregăti de acasă același pachet pentru serviciu am economisi, cel mai probabil, jumătate din sumă."
Citeste si: Care sunt caracteristicile unui cuțit de bucătar bun și ce beneficii îți aduce?
Mai nou am aflat și că doi din trei români nu reușesc să pună bani de-o parte. În această categorie sunt preponderent persoanele cu venituri mici din categoria de vârstă cuprinsă între 45 și 55 de ani.
A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, iar ulterior a obținut un master în comunicare digitală.
”Sunt o fire curioasă și dornică de a învăța tot timpul lucruri noi. Printre interesele mele se numără călătoriile, cititul și social media. Întotdeauna mi-a plăcut să scriu și să folosesc cuvintele pentru a transmite mai departe povești oamenilor. De asemenea, îmi place să fiu tot timpul informată, astfel că job-ul de redactor de știri a venit ca o potrivire perfecta”.
Îi place rapiditatea cu care circulă informația în mediul online și adrenalina pe care o oferă o știre de ultimă oră:
”Cred cu tărie că viitorul jurnalismului cuprinde și zona digital”.