Temperaturile Pământului devin din ce în ce mai îngrijorătoare. Ele au atins niveluri record in această lună. Potrivit unei analize efectuată de The Guardian, anul curent, 2023, ar putea deveni cel mai călduros an înregistrat vreodată.

Temperaturile medii globale preliminare ce au fost înregistrate până în prezent în luna iunie sunt cu aproximativ 1 grad Celsius peste nivelurile înregistrate anterior pentru aceeași lună, începând cu anul 1979.

Anul 2023, cel mai fierbinte de până acum?!

Michael Mann, climatolog la Universitatea din Pennsylvania, a declarat că încălzirea cauzată de om va fi intensificată de un eveniment care adaugă de obicei între 0,1 și 02, grade Celsius la temperatura medie globală.

Citește și: Cum va fi vremea în luna iulie 2023? Anunțul meteorologilor!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și Mika Rantanen, meteorolog finlandez, are o părere similară și a declarat că căldura înregistrată până acum în această lună este „extraordinară” și că este sigur că aceasta va avea ca rezultat o lună iunie caldă cu temperaturi mult mai ridicate peste normalul perioadei.

Potrivit unei actualizări emise miercuri de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA, lumea a avut luna trecută a treia cea mai caldă lună mai din ultimii 174 de ani, America de Nord și America de Sud având ambele cele mai calde luni mai înregistrate vreodată.

Oamenii de știință avertizează că impactul crizei climatice este tot mai mare și tot mai evident, iar acesta nu va putea fi încetinit până când emisiile de gaze cu efect de seră nu vor fi reduse radical.

Citește și: Prognoza meteo în weekendul 17-18 iunie 2023. Ce temperaturi se vor înregistra în România?

„Fără reduceri mai puternice ale emisiilor, schimbările pe care le vedem sunt doar începutul impactului negativ pe care ne putem aștepta să îl le vedem.

Anul acesta și evenimentele extreme pe care le-am văzut până acum ar trebui să servească drept un avertisment”, a spus Natalie Mahowald, om de știință la Universitatea Cornell din SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si