Close sidebar
Close sidebar

Se anunță un nou val de scumpiri în România. Lista alimentelor care vor avea prețuri mai mari

Seceta cu care se confruntă acum țara noastră va aduce un nou val de scumpiri. Acesta este avertismentul disperat al fermierilor care au culturile distruse aproape în totalitate. Culturile de porumb și floarea-soarelui sunt cele mai afectate.

Alexandra Costea,

Se anunță un nou val de scumpiri în România. Lista alimentelor care vor avea prețuri mai mari

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Din cauza secetei din România, începând din toamnă, un litru de ulei ar putea costa cu până la 5 lei mai mult. De asemenea, pe lista scumpirilor din septembrie se numără și laptele, carnea, dar și legumele.

Citeste si: Anunț meteo de ultimă oră! Meteorologii anunță cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara

Cea mai afectată de arșiță este zona Vrancea, susține ministrul agriculturii, Petre Daia, care astăzi va merge și în județul Neamț să analizeze culturile pârjolite.

Culturile fermierilor sunt distruse aproape în totalitate

Și în cazul în care va ploua, în unele locuri recoltele fermierilor nu mai pot fi salvate, declară ministrul, care precizează că de vină este lipsa de investiții în sistemele de irigații.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Citeste si: Accident mortal în Capitală. Un bărbat s-a stins din viață după ce s-a ciocnit violent cu un autobuz STB

"În ultimii ani cea mai afectată zonă din cele văzute de mine, este Vrancea. Am fost la Brăila, am fost la Galați, la sistemele de irigații. Din nefericire, am regăsit stadiul din 2019 privind executarea sistemului reabilitării sistemului de irigații.

Această situație a determinat pe mulți fermieri să nu poată să folosească sursa de apă care există în mod natural, neavând posibilitatea prin sistem ea să fie pompată și să ajungă la rădăcina plante. În unele zone, indiferent ce cantitate de apă vine, cultura este pierdută", a afirmat Petre Daea.

Citeste si: Tragedie în Ploiești. Un adolescent de 14 ani s-a electrocutat lângă șinele de cale ferată

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI