Close sidebar
Close sidebar

Se apropie iarna si e bine sa iti pregatesti masina din timp. Cat de costa o revizie, dar si inlocuirea cauciucurilor pentru sezonul rece

Anvelopele de iarnă nu au legătură cu vreo perioadă anume din calendar! şoferii care nu sunt pregătiţi corespunzator riscă amenzi de până la 2500 de lei în orice moment pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Ce trebuie să facem pentru a evita problemele, aflăm din rubrica ştirilor Kanal D "Cât te costă?"!

,


DISTRIBUIE
acest articol

Pregatirea masinii pentru iarna nu e o afacere prea ieftina. Chiar si o simpla revizie facuta de un mecanic profesionist ne scoate din buzunar cel putin o suta de euro, fara sa mai luam in calcul si alte probleme care pot aparea.

Un rand de cauciucuri uzate nu reprezinta o problema doar pentru proprietar. O pana, o defectiune sau un drum blocat iarna pentru ca anvelopele nu sunt cele potrivite afecteaza foarte multi oameni.  Practic, lectia e cat se poate de simpla: e mai bine sa previi decat sa tratezi.

Ca sa intelegem mai multe despre modul in care se comporta masina pe drumurile inzapezite sau umede, apelam la un profesionist. Sorin Ene este proaspat vice-campion european la drift. Derapajele isi au locul lor doar pe circuit, asa ca este important sa fim atenti la mai multe aspect.

Virajele si curbele succesive nu trebuie parcurse in viteza, iar depasirile trebuie tratate cu mult mai multa atentie decat in mod normal.

Primul pas in pregatirea masinii este sa apelam la un profesionist. "Sa inceapa cu o revizie tehnica intr-un service autorizat. Sa verificam tot ce inseamna parte mecanica, parte de articulatie si parte de suspensii.", spun specialistii.

Verificarea e partea cea mai simpla si cea mai ieftina. Pasul doi: trecem la remedierea problemelor. "Verificarea lichidului de racire din vasul de expansiune. Sa aiba desnitatea corecta.

In cazul in care nu mai asigura acea densitate, trebuie schimbat.", ne mai explica acestia.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Daca geamurile se umezesc pe interiorul autoturismului, atunci lista de cheltuieli creste si ea. "Trebuie verificat in amanunt sistemul de climatizare al autoturismului. Trebuie schimbat filtrul de polen.", ne indruma ei.

Bateria trebuie de asemenea verificata. In sezonul rece ne poate da si mai multe batai de cap.

Iata o intrebare la care multe persoane gresesc raspunsul.
Cand trebuie montate cauciucurile de iarna? Multi soferi considera ca exista o perioada impusa de lege. Nici vorba. In orice moment puteti fi amendat daca nu aveti cauciucuri potrivite, iar carosabilul este acoperit cu polei, gheata sau zapada.

Inainte de a porni la cumparaturi, stabiliti bugetul pe care il aveti la dispozitie.

Cand le achizitionati, o sa descoperiti ca sunt clasificate dupa mai multe aspecte. "Litera B, in aceasta parte, inseamna ca anvelopa se apropie de maxim de aderenta pe carosabil umed si cu zapada, iar litera E, in partea cealalta, inseamna ca anvelopa are un consum maxim! Vreti anvelope de prima categorie la consum, aderenta si zgomot? Atunci si pretul creste.", spun expertii auto.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pentru unii, anvelopele all-season sunt varianta cea mai ieftina. Le montezi si nu mai ai grija schimbului chiar atat de des. "Noi recomandam, atunci cand se instaleaza iarna, soferii sa se axeze totusi pe anvelopele de iarna. Ele avand o structura mult imbunatatita si fac fata mult mai bine pe carosabilul umed.", recomanda profesionistii.

Cauciucurile all season sunt recomandate doar in cazul in care ramaneti in oras pe timpul iernii. Atentie si la modul de depozitare al anvelopelor. Le aruncati oriunde si uitati cateva luni de ele? Atunci se vor deteriora!" Ele trebuie sa stea la intuneric si trebuie sa fie o temperature adecvata pentru a pastra o anvelopa. Nu trebuie sa stea in caldura, in soare.", ne sfatuiesc ei.

Depozitele de anvelope functioneaza in aceasta perioda la capacitate maxima. Pentru a evita cozile, nu strica sa sunati inainte pentru a verifica daca au produsele pe care vi le doriti.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI