Andrei Versace a fost găsit în urmă cu aproape două săptămâni în stare de putrefacție, în apartamentul pe care îl deținea în zona de nord a Capitalei. În urmă cu o zi, rezultatele necropsiei au arătat că influencerul a murit după ce a leșinat, înecându-se cu propriul sânge.

Cu toate acestea, psihologul criminalist Mihaela Brooks aruncă în aer ancheta desfășurată de autorități în cazul morții lui Andrei Versace.

Profilerul scoate la iveală detalii care ar putea schimba cursul anchetei.

Citește și: VIDEO Cadrul didactic acuzat de viol, la un pas de sinucidere. Ultimele imagini cu profesorul înainte de gestul necugetat

Andrei Versace

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Ce se întâmplă în ancheta cazului morții lui Andrei Versace. Mihaela Brooks: "Este o mare greșeală"

Mihaela Brooks, psiholog criminalist, explică cum ancheta în cazul morții lui Andrei Versace este realizată într-un mod eronat, autoritățile excluzând detalii importante, cum ar fi faptul că ușa de la apartament era închisă pe interior, lipsa verificării coșului de gunoi, a camerelor de supraveghere din ultimele zile, a telefonului.

Citește și: Deznodământ neașteptat în cazul morții lui Andrei Versace! Rezultatele necropsiei arată clar că nu s-a sinucis

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

”Nu pot să trag niște concluzii în cazul Versace, pentru că nu am la dispoziție prea multe imagini de la locul morții. De asemenea, nu există încă un raport oficial pe care să-l pot consulta, așa că mă voi limita la informațiile care au apărut în spațiul public. Oricum, cazul e mult mai complicat decât pare.

Cred că sunt detalii care se bat cap în cap, sau pe baza cărora se trage în mod eronat concluzia că acest băiat a murit ”de moarte bună”.

E posibil să fie așa, dar să nu ne grăbim. Atât timp cât moartea este considerată suspectă, anchetatorii nu au voie să excludă niciuna dintre variante.

În medicina legală, cauzele pot fi: naturale – când decesul este neviolent și se datorează unor probleme de sănătate sau a bătrâneții, nenaturale – când vorbim de moarte violentă, cu un factor extern, de exemplu crima, sinuciderea sau accidentul sau nedeterminate, când nu se poate determina cauza morții.

Să spui că moartea nu a fost violentă și, în același timp, că nu s-a putut stabili cauza reală a decesului din cauza stării avansate de putrefacție, este un nonsens. Spre exemplu, moartea provocată de un supradozaj este considerată violentă. Cred că toată lumea știe că foarte multe yale au un sistem de blocare automată din exterior, când ”tragi ușa după tine”. Sigur, este un element important, însă trebuie analizat în funcție de celelalte indicii din casă, de amprentele care se găsesc la fața locului, etc. Dacă ușa era încuiată pe interior, nu înseamnă neapărat că victima era singură când a murit.

Cred că este o mare greșeală. Vorbim despre un om care avea probleme cu dependența de droguri, deci o situație care trebuie investigată. Faptul că nu s-au găsit droguri sau ambalaje – celebrele punguțe – ar trebui mai degrabă să atragă atenția anchetatorilor, decât să-i facă să renunțe la a mai căuta probe.


Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Nu știu de înseamnă ”percheziție sumară”, acolo este scena unei posibile crime, trebuia pozat fiecare lucru din apartament. Trebuia răscolit coșul de gunoi – apropo, aici există un curs care te învață cum să analizezi un om în funcție de gunoiul pe care îl produce-, trebuiau verificate camerele de la imobilul de vizavi, poate în zilele acelea, cât a stat în casă, au existat mișcări în imobil.

Locul crimei este cel mai important lucru dintr-o anchetă. Eu citesc despre faptul că polițiștii vor desigila apartamentul și vor permite proprietarului să intre pentru a face curățenie. În acel moment, toate probele vor fi pierdute ”, a declarat Mihaela Brooks, potrivit informațiilor transmise de fanatik.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si