Un elev de liceu din București a vorbit deschis despre consumul de droguri din școli. O declarație cutremurătoare, despre care putem spune că este coșmarul oricărui părinte, a scos la lumină partea nevăzută a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Adolescentul care a ales să vorbească cu jurnaliștii este elev în clasa a noua într-un liceu din București. Tânărul spune că în unitatea de învățământ se consumă heroină în baie, sub nasul profesorilor.

Citește și: VIDEO- Drogurile din penitenciare, depistate de câinii polițiști

Potrivit unor date oficiale, 16% dintre tineri sunt consuatori ocazionali de droguri.

Mărturia șocantă a unui elev din București- Drogurile, „gustarea” preferată a tinerilor

Tânărul a fost deschis cu jurnalistul care l-a intervievat. Acesta a menționat că la liceul unde el învață consumul de heroină și iarbă este la ordinea zilei. Mai mult decât atât, seringile au împânzit băile.

Citește și: Șapte persoane au fost reținute în dosarul care vizează o grupare care distribuia droguri elevilor din liceele din Capitală

„Heroină, iarbă, lucruri d-astea! Am văzut seringi pe jos în baie! Și... e nașpa. Colegii mei fac foarte multe. În fiecare zi, aproape, vin cu iarbă la ei. Și e nașpa”,

a mărturisit elevul pentru Digi24.

Jurnalistul a ținut să-l întrebe pe elev dacă vârsta la care se află atât el, cât și colegii săi este una grea. Răspunsul a fost afirmativ.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Tânărul care a decis să vorbească despre consumul de droguri din licee a mărturisit că primele persoane la care apelează atunci când are nevoie de ajutor sunt prietenii. Se pare că părinții nu sunt o opțiune pentru el pentru că, spune el, „nu știu cum o să reacționeze și mai întâi merg la prieteni, le cer sfaturi și după mă duc la părinți”.

Citește și: Droguri pentru elevi- 50 de suspecți

Pentru că orice comportament are și un motiv în spate, tinerii se confruntă cu probleme personale precum certurile între prieteni, în școli, problemele din sânul familiei care, culmea, nu pot fi discutate cu membrii familiei din cauza reacțiilor care de cele mai multe ori nu par a fi cele mai bune.

De ce ajung tinerii pradă drogurilor?

Psihologii sunt de părere că o „monitorizare” de bun simț și fără repercursiuni tragice este comunicarea parentală, deoarece tinerii au nevoie de sprijin emoțional și comunicare în familie.

Citește și: El este elevul care s-a calificat la două olimpiade naționale. Teodor a avut cele mai mari punctaje din județul Suceava

Dacă aceste mici „criterii” nu sunt bifate, tinerii riscă să intre în capcana anturajelor, a prieteniilor toxice și poate chiar a consumului de droguri.

Cum pot avea grijă părinții de copiii lor?

Doi părinți au mărturisit, tot în cadrul unui interviu realizat de Digi24, cum au reușit să fie prieteni, pe cât posibil, cu copiii lor, dar și cum au reușit să îi păzească de vicii.

Citește și: VIDEO. O păpușă bântuită a stârnit panică într-un studio TV

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

„Până la o anumită vârstă, ești sclav copilului, după aceea trebuie să-i fii un pic stăpân, după care trebuie să fii prieten cu el. Dacă încerci să-l stăpânești prea mult, îl pierzi. Dacă ești prea prieten, iar îl pierzi”, a explicat un părinte.

Dar dacă pierzi un copil, cum îl readuci pe „linia de plutire”?

„Cu frumosul! Ușurel. Nu trebuie repezit, nu trebuie bătut, nu trebuie țipat la el. Cât mai liniștit!”, a explicat părintele.

Citește și: FOTO- Un bărbat este student la 70 de ani! Se întâmplă în Oradea: „Are un entuziasm contagios”

Se pare că cel mai consumat drog în rândul tinerilor este canabisul. De asemenea, rata suicidului  a crescut de la 2% la 16% din cauza anxietății, a depresiei și a singurătății.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si