Cabinetul condus de Marcel Ciolacu s-a întrunit în ședință de guvern miercuri de la ora 12.00, iar pe ordinea de zi figurează noi alocări de sume importante din Fondul de rezervă.

Citește și: Dosarul vaccinurilor: Florin Cîțu află astăzi decizia Senatului în vederea ridicării imunității

"Vom acorda azi suma totală de 1,58 mld. lei pentru acoperirea cheltuielilor curente și de capital ale autorităților locale și pentru finanțarea lucrărilor de infrastructură.

Îi asigur pe toți primarii că vom aproba acele cheltuieli esențiale de care autoritățile locale au nevoie", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Săptămâna trecută, Executivul a alocat 13,6 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară pentru domeniile educaţie, drepturile de asistenţă socială și pensii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a precizat că acest mecanism va fi utilizat până la sfârşitul anului pentru controlul corespunzător al cheltuirii fondurilor din bugetul de stat.

sedinta de guvern marcel ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, anunț după ședința de guvern

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

Bani din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru agricultură, sănătate, CSM, transporturi

La ședința anterioară, Guvernul a aprobat Ordonanţa 90 din 2023 pentru a asigura gestionarea fondurilor alocate din bugetul de stat, scopul acesteia fiind fiind de a asigura cu prioritate fonduri pentru proiectele de investiţii din fonduri europene, dar şi pentru cele care se finanţează din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“În acest context, mecanismul Fondului de rezervă bugetară este unul pe care îl vom utiliza până la sfârşitul anului şi vom încerca să asigurăm finanţarea în totalitate pentru aceste proiecte de investiţii prioritare pentru România”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

În ședința de astăzi, Executivul va lua în discuţie mai multe proiecte de acte normative, unele referitoare la alocări în domeniul agriculturii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Pe ordinea de zi figurează 12 proiecte de Hotărâre de Guvern care alocă bani din Fondul de urgență al Guvernului. Sunt vizate să primească finanțare următoarele ministere și instituții:

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate pentru finanțarea cheltuielilor cu materiale și prestări de servicii cu caracter medical
- Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
- Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene
- Consiliul Superior al Magistraturii
- Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii
- finanţarea unor cheltuieli descentralizate pentru servicii sociale destinate persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap
- suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale
- finanțarea contribuțiilor pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult din țară
- Institutul Național de Statistică

Citește și: A crescut gaura la bugetul României, dar angajații de la stat nu au strâns cureaua nici în 2023

Guvernul ia în discuție și o Analiză referitoare la PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru unele unități administrativ-teritoriale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si