O categorie de români se va bucura de asistență financiară în valoare de 750 de lei din partea statului pentru a face față condițiilor de iarnă dificile.

Măsură urmărește să susțină familiile vulnerabile din țară, ale căror venituri sunt sub 2.000 de lei. Beneficiarii pot folosi sprijinul financiar sub forma unui card de energie, pentru achiziționarea și instalarea repartitoarelor de căldură.

De pe data de 15 aprilie 2024, potrivit dispozițiilor Legii 428/2023, o categorie de români vor beneficia de sprijin financiar în valoare de 750 de lei pentru cheltuielile necesare achiziționării și instalării repartitoarelor în imobile.

Citește și: Un român a fost găsit mort în pat la doar câteva ore după ce a ajuns în Italia. Florin plecase în străinătate pentru a le oferi celor 5 copii un trai mai bun

Se dau bani de la stat pentru această categorie de persoane! Suma pe care o pot primi!

Se dau bani de la stat pentru această categorie de persoane! Suma pe care o pot primi!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Se dau bani de la stat pentru această categorie de români!

Poșta Română se va ocupa de distribuirea beneficiilor, iar termenul limită pentru efectuarea plăților este 31 decembrie 2024, fie online, fie prin mandat poștal sau prin intermediul unui agent poștal.

Banii pot fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor cu energia, dar și pentru compensarea costurilor pentru achiziția și instalarea sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ce a instalat repartitorul, românii beneficiari vor primi un certificat de validare a achiziției și montajului de la asociația de proprietari sau locatari, prin care este confirmară legalitatea procesului de instalare și prin care sunt furnizate detalii despre achiziție și montaj.

Citește și: VIDEO- Marcel Ciolacu: "Corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios"/ Ce a mai declarat premierul în ședința de Guvern?

Certificatul de validare este important în procesul de efectuare a plăților prin serviciul de mandat poștal, oferind o justificare documentată pentru cheltuielilor și a implementării modului de repartizare a cheltuielilor privind energia termică, conform informațiilor prezentate de bzi.ro.

Cardul poate fi folosit atât pentru plata facturilor, cât și pentru cumpărarea de combustibili.

Categoriile de persoane și familii care pot primi sprijin financiar din partea statului:

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

  • Pensionari cu vârsta de 60 de ani și peste, cu venituri lunare de până la 2.000 de lei, precum și pensionari cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, având aceeași limită de venit;
  • Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare sub pragul de 2.000 de lei;
  • Familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010;
  • Familiile și persoanele singure care primesc ajutor social, în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, potrivit România TV.ro. 

Citește și: VIDEO- Credit pentru locuință, mai profitabil decât chiria. În Capitală, prețul chiriilor a explodat

Se dau bani de la stat pentru această categorie de persoane! Suma pe care o pot primi!

Se dau bani de la stat pentru această categorie de persoane! Suma pe care o pot primi!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Dacă o persoană se încadrează în mai multe criterii aceasta va primi sprijin de la stat doar pentru unul dintre criterii la alegere. 

Excepție de la acest sprijin fac persoanele care nu locuiesc în România sau persoanele care execută pedepse privative de libertate sau beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si