Coaliţia de guvernare a ajuns la soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID, a afirmat, marţi, la Palatul Parlamentului, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Potrivit ministrului USR, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu a fost întrebat "Cât costă o franzelă?". Ce răspuns a dat șeful Guvernului

Ioana Mihăilă: Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă 

"În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă- a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson", a declarat marți Ioana Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Citeste si: Virusul mutant Delta face tot mai multe victime în România

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Peste 3,6 milioane de români s-au imunizat cu cele două doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech, în timp ce restul vaccinurilor au avut un mult mai mic succes în țara noastră- Moderna- 368.000 vaccinați, Astra-Zeneca- 430.000, Johnson & Johnson- 495.000. 

Tendința este să se îmbolnăvească de COVID tot mai mulți tineri

Tot mai mulți români cu vârsta sub 40 de ani fac forme serioase de COVID-19, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), într-o conferință de presă susținută de la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiță atrage atenția asupra celui mai îngrijorător fenomen din valul 4 al pandemiei-  coborârea mediei de vârstă  a persoanelor infectate cu noua variantă Delta.

"Analiza pe grupe de vârstă arată o tendinţă de creştere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din  grupa de vârstă sub 40 de ani.  Mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani. De asemenea, se observă o tendinţă de scădere a mediei de vârstă pentru persoanele confirmate, practic, o medie de 43 de ani comparativ cu 48 de ani în rândul celor care sunt testaţi pozitiv",  a declarat marți șeful Comitetului național de coordonare  a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si:  Virusul mutant Delta face tot mai multe victime în România

Tendința este valabilă și în cazul deceselor asociate COVID-19

Potrivit medicului colonel, valul 4 al pandemiei debutează cu o coborâre a mediei de vârstă în cazul persoanelor decedate din motive asociate COVID-19:

"De asemenea, dacă ne uităm la decesele înregistrate, tendinţa este de scădere a mediei de vârstă la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în decada anterioară. Mesajul nostru este foarte clar, şi anume: accelerarea şi creşterea ritmului de vaccinare, pentru că în felul acesta putem evita decese, putem evita cazuri grave de îmbolnăvire şi, evident, spitalizări", a explicat Valeriu Gheorghiţă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si