Corneliu Vadim Tudor a murit pe 14 septembrie 2015, la 64 de ani, familia sa trebuind să facă față unui val de procese ”moștenite” de la politician. Printre cele mai răsunătoare procese demarate încă din timpul vieții ”Tribunului” este și cel deschis de Cezar Cătălin Marin, fost consilier la biroul de europarlamentar al lui Vadim. Fiul fostului general SIE Ion Marin, Cezar Cătălin l-a chemat prima dată pe Vadim la tribunal în 2007, după ce sesizase Parchetul când descoperise că semnătura lui falsificată apărea pe trei contracte în valoare de 40000 de euro. 

Citeste si: Traian Băsescu, reclamat la CNCD pentru ”declaraţii discriminatorii şi incitatoare la ură” la adresa romilor, făcute într-o emisiune TV

După mai mulți ani de înfățișări și amânări, în 2013 judecătorii au suspendat cauza pentru că împotriva lui Vadim Tudor începuse deja urmărirea penală. Moartea politicianului, survenită în septembrie 2015, nu l-a determinat pe Cezar Cătălin să renunțe la judecată, mai ales că în paralel bărbatul deschisese și un alt proces, în care solicita plata unor salarii restante pe doi ani, bani pe care consilierul susține că ar fi trebuit să îi primească de la Corneliu Vadim Tudor. 

Fostul consilier al lui Vadim Tudor și-a cerut în instanță salariile restante 

În ciuda faptului că în presă a apărut la un moment dat informația că fostul consilier al lui Vadim a renunțat la judecată și s-a înțeles cu moștenitorii politicianului, ulterior procesul a continuat până nu demult, când pe 14 septembrie 2018, fix la trei ani distanță de la moartea ”Tribunului”, Curtea de Apel București a respins irevocabil recursul înaintat de Cezar Cătălin Marin. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Cezar Marin
Consilierul Cezar Marin

Sâmbătă, 12 septembrie, familia lui Corneliu Vadim Tudor a anunțat deja că va organiza o comemorare la Cimitirul Ghencea Civil, la mormântul politicianului, la 5 ani de la dispariția acestuia. La eveniment vor participa Doina, văduva lui Vadim Tudor, și cele două fiice ale lor, Lidia și Eugenia.

Cel mai mare succes politic al lui Corneliu Vadim Tudor, fost parlamentar din 1992 până în 2008, a fost prezența în turul II de scrutin la alegerile prezidențiale din anul 2000, când a fost învins în cursa pentru Cotroceni de Ion Iliescu. 

Mormânt Vadim
Mormântul lui Corneliu Vadim Tudor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si