S-au împlinit cinci ani de la tragedia din Caracal. Alexandra Măceșeanu și Luiza Melcanu au fost declarate moarte. Judecătorii l-au condamnat definitiv pe Gheorghe Dincă pentru uciderea celor două fete, minore. 

Părinții Alexandrei nu acceptă dura realitate. Aceștia spun că fiica lor trăiește și refuză certificatul de deces.

Cinci ani de la tragedia din Caracal

În urmă cu cinci ani cazul Caracal înfricoșa România.

Gheorghe Dincă a fost acuzat că a ucis a două tinere, minore, Alexandra Măceașu (15 ani) și Luiza Melencu (14 ani), după ce le-a luat la ocazie.

La data de 25 iulie 2019, Alexandra Măceșanu a căutat ajutor diperat la 112, cu puțin timp înainte de ora prânzului. Tânăra a sunat de trei la poliție, spunând că a fost răpită și nu știe unde se află. Autoritățile au încercat să identifice locul unde este tânăra speriată, dar în cursul nopții. A doua zi, la primele ore ale dimineții, polițiștii s-au deplasat la casa lui Gheorghe Dincă unde au găsit mai multe dovezi incriminatorii.

În locuința acestuia, sub un butoi metalic, anchetatorii au găsit cenușă și fragmente de oase umane calcinate care după expertiză s-au dovedit a fi ale Alexandrei. Anchetatorii au presupus că adolescenta de 15 ani a fost incinerată complet în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă.

Citește și: Moartea fotbalistului de 16 ani, pusă sub semnul întrebării! Sorin a murit în condiții misterioase, la trei zile după ce a fost trimis acasă de medici de la spital. A fost deschisă o anchetă de amploare

Se împlinesc 5 ani de la tragedia din Caracal, care a îngrozit România

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De-a lungul anchetei "Monstrul din Caracal" a negat și a recunoscut acuzațiile care i-au fost aduse.

„S-a mers pe măsluire. Toate probele din dosar, văzute de oamenii de ştiinţă şi specialişti, duc că nu există probe şi eu nu am săvârşit acele orori. Am două capete de acuzare, sunt acuzat de două omoruri, de două profanări de cadavre, de două traficări de persoane, de două violuri. Din tot ce s-a întâmplat, tot ce s-a întîmplat este un viol. Pentru că persoana respectivă, care i-am plătit … pe Alexandra. Este adevărat. Pentru că m-a scos din minţi şi nici nu a vrut să restituie banii şi nici să presteze …treaba a degenerat şi atunci am luat-o cu forţa. Recunosc şi indiferent ce ar fi, asta aşa s-a întâmplat”, a spus Gheorghe Dincă într-un interviu.

Judecătorii l-au condamnat pe data de 30 mai 2023 la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceașeanu și a Luizei Melecanu. Gheorghe Dincă trebuie să plătească daune morale de aproape 700.000 de euro, dar și cheltuielile judiciare în valoare de 750.000 de euro.

În urma cazului Caracal mai mulți reprezentanți ai statului și-au dat demisia, printre care Nicolae Moga, Ministrului Afacerilor Interne; Ioan Buda, Inspectorului general al Poliției Române; Petre Neacșu, prefectul județului Olt; Ionel-Sorinel Vasilca, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Citește și: Declarațiile revoltătoare ale presupusului criminal din Brăila, făcute în închisoare! A pornit măcelul când doctorița a refuzat să-i trateze măseaua

Se împlinesc 5 ani de la tragedia din Caracal, care a îngrozit România

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Ce a declarat Gheorghe Dincă din închisoare

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Monstrul din Caracal a declarat din spatele gratiilor că este nevinovat, cu toate că a lansat, în cadrul anchetei, mai multe ipoteze în ceea ce privește cazul în care a fost acuzat.

„Păi am scris pe hârtie, întrebați-o pe doamna Hăineală, pe doamna procuror Hăineală, că mi-a interzis, a zis nu mai scrie. Sunt în Turcia, duse de acel netrebnic. Prin ce am trecut eu nu vreau să treacă nimeni nici 10 minute. Eu nu am luat un deget, o palmă, un pumn, un baston de la nimeni. De la trupele SAS Slatina, numai bocanci și bombeuri, două ore și 45 de minute nu m-am sculat de jos, să prezinte filmarea. Mă filmau trei încontinuu, eram ca melcul așa făcut și îmi apăram decât fața. Criminaliștii au fost în curte și au cercetat două luni, nu s-a găsit nimic, ce am făcut eu să dispară? Nu se poate ca într-un butoi să ardă și să nu fie afectat, să scoată între 1.500 și 1.800 de grade, oasele să se calcineze și să se distrugă ADN-ul. Eu nu am fost nici specialist, vă spun așa în mare. Am dat de niște nebuni, de nenorociți, îmi asum ce spun, au aruncat în fiecare zi câte o petardă. Într-o zi că le-am mâncat, într-o zi le-am dat la câini, într-o zi le-am traficat pentru organe, într-o zi le-am dus la baza NATO. Ascultați-mă, sunt nevinovat ”, a spus Gheorghe Dincă, direct din închisoare, conform România TV.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Înainte de a fi condamnat, Gheorghe Dincă mărturisea că nu le-a omorât pe Alexandra și pe Luiza, ci le-a vândut unor traficanți. u toate acestea, monstrul din Caracal susținea că autoritățile nu au probe împotriva lui.

„Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut! Eu am dat toate detaliile în fața instanței, însă nu au vrut să verifice informațiile. Până și familiile fetelor le-au cerut magistraților să verifice toate detaliile pe care le-am spus, însă nu au făcut acest lucru. (…) În dosarul în care m-au condamnat n-au avut nicio probă solidă. Expertizele medico-legale contrazic afirmațiile procurorilor”, a declarat, Gheorghe Dincă pentru Spynews.ro.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si