Se pare că vremea ia o întorsătura drastică și se încălzește brusc. Meteorologii anunță că în perioada următoare temperaturile vor fi cu mult peste media normală a lunii martie. Cum va fi vremea? 

Primăvara își intră în puteri: vremea se încălzește

Începutul lunii martie aduce temperaturi calde, de primăvară, în majoritatea regiunilor din țară. În zonele de este, sud-est și vest, temperaturile se vor încadra între 9 și 18 grade Celsius, iar meteorologii spun că valorile înregistrate în termometre sunt cu mult peste media normală din această perioadă a anului.

Și pe perioada nopții se vor înregistra valori peste medie în regiunile menționate anterior. Sunt așteptate temperaturi cuprinse între trei și cinci grade Celsius.

Dacă în zonele de câmpie și de deal, românii se bucură de primăvară în adevăratul sens al cuvântului, în regiunile montane încă se înregistrează temperaturi scăzute. Meteorologii avertizează maxima din zonele montane va fi de 5 grade Celsius, existând posibilitatea apariției temperaturilor negative, de până la minus două grade Celsius.

Citește și: Cum va fi vremea în luna martie? Elena Mateescu, meteorolog ANM: "Vom avea început de primăvară mai cald decât în mod normal"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

termometru

Cum va fi vremea?

[Sursa foto: istockphotos]

"Primăvara debutează cu o vreme foarte caldă. Și la sfârșit de săptămână valorile de temperaturi rămân ridicate, cu mici variații de la o zi la alta, 8...19°. Debutul săptămânii următoare poate veni chiar cu valori până la 16°. Este vorba despre un început de primăvară mai cald decât în mod normal", a declarat Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

Fenomene meteo de slabă intensitate: vânt, ceață și precipitații

În ciuda temperaturilor ridicate, primăvara duce și fenomene meteo de slabă intensitate. Sunt așteptate adieri slabe de vânt, cu intensificări moderate. Cerul va prezenta înnorări pe alocuri, cu posibile căderi de precipitații, ploi slabe și ușoare. 

În regiunile depresionare, potrivit romaniatv.net, se va semnala ceața. 

ploaie

Sunt așteptate precipitații slabe

[Sursa foto: istockphotos]

De asemenea, în regiunile montane, în special pe parcursul nopții, când temperaturile pot înregistra valori negative, sunt așteptate lapovița și ninsoare, dar slabe din punct de vedere cantitativ.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si