Școli închise în ianuarie 2023 și februarie 2023?  Mulți elevi și părinți se întreabă dacă școlile vor fi închise din cauza numărului mare de cazuri de gripă din ultima perioadă. Vacanța de iarnă a elevilor se termină duminică, pe 8 ianuarie, urmând ca de luni, 9 ianuarie 2023 aceștia să revină în bănci.

Află dacă școlile din România se vor închide din cauza cazurilor de gripă și elevii vor sta mai mult acasă!

Se închid școlile 2023 gripă?

Școli închise în ianuarie 2023 și februarie 2023 din cauza gripei?

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut joi o conferință de presă în care a vorbit despre explozia cazurilor de gripă din România. Potrivit acestuia încă nu se declară existența unei epidemii de gripă. Rafila a spus că este a treia săptămână consecutivă când cazurile de gripă cresc.

Nu cred că o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare. Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare în legătură cu ce trebuie făcut în organizarea unităților de învățământ, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți, dacă părinții i-au adus la școală, în ciuda faptului că au simptome ”, a spus Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citește și: Gripa a ucis doi oameni

Alexandru Rafila a declarat faptul că rata de pozitivare la gripă este în prezent de 37%.

Conform ministrului, este posibil ca în acest sezon vârful să fie atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, după care va urma o scădere.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În cadrul conferinței de presă a participat și Ministrul Educației, Ligia Deca, care a spus că nu încurajează neparticiparea la cursuri, în contextul în care în perioada pandemiei elevii au învățat în sistem online.

„Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie”, a spus Ligia Deca, potrivit Agerpres.

„Ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la educaţie şi, în cazul în care manifestă simptome respiratorii, să aibă o perioadă cât mai scurtă, care este ulterior recuperată, de izolare la domiciliu. Este responsabilitatea noastră, a tuturor- atât părinţi, cât şi profesori şi management şcolar-, să prevenim răspândirea virusului gripal”, a mai spus Ministrul Educației.

Ministrul Educației a mai declarat că există în regulamentul de funcționare și organizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar prevederi referitoare la o eventuală decizie de a închide școlile în cazul unui focar de gripă.

Cursurile şcolare vor fi reluate normal şi nu sunt luate în calcul suspendarea sau desfăşurarea online, a anunţat Ministerul Educaţiei după şedinţa convocată de Ministerul Sănătăţii.

Se închid școlile 2023 gripă?

Recomandări pentru a preveni răspândirea gripei

Autoritățile au pregătit o serie de măsuri și recomandări pentru a preveni creșterea numărului de cazuri, în special în școli și grădinițe unde elevii și preșcolarii se vor reîntoarce din 9 ianuarie și unde riscul de infectare este ridicat.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Gripa face primele victime! O tânără din Capitală, fără alte boli, a decedat

Măsurile recomandate de Ministrul Sănătății pentru următoarea perioadă sunt

  • Purtarea măștii de protecție, evitarea aglomerației și aerisirea încăperilor
  • Menținerea unei igiene adecvate a mâinilor
  • Consultarea medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii
  • Consultarea centrelor de evaluare sau centrelor de permanență organizate la nivel județean 
  • Vaccinarea antigripală

La nivelul unităților sanitare este recomandat triajul zilnic pentru personal, purtarea echipamentului de protecție pentru toate persoanele care vin în contact cu pacienții și limitarea programului de vizite. 

În școli sunt recomandate realizarea triajului zilnic, utilizarea măștilor de protecție de către cadrele didactice, eventual de către copii în anumite circumstanțe, asigurarea materialelor necesare dezinfecției, aerisirea periodică a încăperilor. 

Conform Ministerului Educţiei, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, va fi luată în calcul încheierea unui protocol comun ME-MS.

Citește și: VIDEO- „Nu va fi declarată epidemie de gripă”. Anunțul Ministrului Sănătății și ce măsuri sunt recomandate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si