Astfel, de la 1 ianuarie 2019, copiii cu vârstă între 2 și 18 ani ar urma să primaescă o alocație în valoare de 150 de lei, potrivit proiectului de lege inițiat de doi deputați PNL.

Copiii în vârstă de până la 2 ani ar putea beneficia de o alocație în valoare de 300 de lei lunar. În prezent, unui copil din România îi revine de la stat un ajutor de 2,8 lei pe zi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

”Din anul 2015 nu au mai existat modificări la legea privind alocațiile pentru copii. Astfel, în ceea ce privește copiii cu vârste până la doi ani, ISR (n.r. – indicatorul social de referință) este de 0,4%, mai exact 200 de lei. În ceea ce privește copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, dar și pentru liceenii de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea reprezentând 84 de lei.

Vorbim despre o sumă foarte mică, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. (…) E regretabil că țara noastră se situează în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește sumele cheltuielilor pentru alocațiile destinate copiilor. (…)Propunem majorarea cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste între 0 și 2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 de lei și cu 80% pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 de lei”, au explicat cei doi deputați care au inițiat proiectul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si