"Trebuie sa facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni in octombrie, nu e normal sa iesi in 2010 cu o pensie mai mare decat unul care iese in 2011, e o nebunie, un haos in sistem... dupa aceasta lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflata in plata sa fie recalculata, niciuna in jos. Asta presupune un efort din partea functionarilor casei de pensii si foarte multe modificari in administrarea caselor de pensii.

Avem de gand ca in perioada urmatoare sa facem o restructurare a ceea ce inseamna activitatea din toate institutiile care sunt in subordinea Ministerului Muncii, nu ma refer la faptul ca va trebui sa dam oameni afara, dar va trebui sa gandim altfel directiile respective", a declarat Olguta Vasilescu la RTV, citata de Digi24.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ministrul a precizat ca inca nu s-a luat in calcul cresterea varstei de pensionare, dar acest lucru nu este exclus pe viitor: ”ne incurca o directiva a Uniunii Europene, dar are aplicativitate incepand cu anul 2030. Pana in 2030, ar trebui sa facem ca si stat aceste corectii. Pe legea pensiilor care va intra in vigoare anul acesta nu vrem insa sa facem aceste corectii din cauza ca noi nu avem speranta de viata nici ca in Olanda, nici ca in Franta".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si