Potrivit ei, veniturile unui cadru didactic pot sa ajunga si pana la 8.000 de lei intr-o luna daca se iau in calcul meditatiile pe care le fac, dar si faptul ca predau in afterschool-uri.

Ea spune ca acesta este motivul pentru care dascalii nu sunt deloc tentati sa lucreze in sistemul privat, sistem ce le-ar asigura venituri mai mari, dar care le-ar ocupa mult mai mult timp.

Dana Papadima
Dana Papadima Dana Papadima Totusi, Dana Papadima spune ca de acest privilegiu se cam bucura doar profesorii de Matematica sau de Limba Romana. "Profesorul reprezinta un profil profesional mai aparte. Asta pentru ca exista o mare cantitate de orgoliu profesional, pe care trebuie sa stii sa i-o cultivi, dar sa nu depaseasca niste limite, si exista o nevoie de autoritate, pe care acesta si-o doreste. Stiu o invatatoare de la o scoala de stat din Bucuresti. Am incercat sa o conving sa aplice si la noi si mi-a spus ca nu are nevoie de asa ceva, ca ea castiga 8.000 de lei, pentru ca are meditatii cu proprii ei elevi, lucreaza patru ore la scoala si merge si la un afterschool", a declarat ea, noteaza cei de la wall-street.ro.

Papadima spune ca la privat remuneratia este mai mare ca la stat, dar orele de munca sunt mult mai multe, lucru care nu este agreat de dascali pentru ca ei pot lucra in
particular si in acest fel isi rotunjesc veniturile. "Aici e vorba de legea efortului minim, lege care ne caracterizeaza pe noi, oamenii. Cand vii aici, renunti la alte preocupari, activitati, inclusiv meditatii, renunti la timp dedicat hobby-urilor sau familiei. Insa capeti un salariu care te face sa te simti recunoscut, capeti traininguri si experienta.(...) Am avut profesori buni, veniti de la stat, dar care nu au rezistat si care, dupa un an, au preferat sa se intoarca la stat si sa isi rotunjeasca veniturile din meditatii", mai spune ea.


Avenor College este o institutie de invatamant romano-britanic pentru elevi intre 2 si 18 ani, situat in zona de Nord a Capitalei, care ofera, incepand cu toamna anului 2015, cicluri complete de invatare, de la gradinita pana la liceu. O luna de gradinita incepe de la 450 de lei, clasa pregatitoare costa 6.900 de euro pe an, taxa de scolarizare pentru clasele 1-8 este de 7.500 de euro pe an, iar liceul costa 10.500 de euro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

MATERIALUL COMPLET, AICI!!!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si