Close sidebar
Close sidebar

Anunțul momentului. Se deschid sau nu școlile și grădinițele din România după vacanţa de iarnă?

Anunțul așteptat de toți elevii și studenții români a sosit. Școlile și grădinițele din țară se vor redeschide pe data de 11 ianuarie 2021, conform Ministrului Educației, dacă numărul de cazuri de COVID-19 se va reduce.

Georgiana Balaban,

Pe 11 ianuarie se redeschid școlile din România. [Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oficialii din învățământ afirmă că redeschiderea şcolilor este posibilă dacă va scade numărul infectărilor cu virusul COVID-19. Decizia aparţine Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Decizia cu privirea la deschiderea unităţilor de învăţământ o ia Comitetul Naţional care analizează situaţia epidemiologică de la acel moment. Pe scurt, nu se va schimba nimic dacă numărul cazurilor de Covid-19 nu va scădea”, a afirmat Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Elevii, studenții și preșcolarii vor merge gradual în bănci și rămân valabile cele trei scenarii: roşu, verde şi galben.

Citeste si: Școli și magazine închise până pe 10 ianuarie. Unde se vor aplica restricțiile?

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„În funcţie de situaţia epidemiologică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide revenirea la şcoală în format fizic. Facem un apel la elevi, la cadrele didactice, la părinţi, să respecte măsurile de protecţie sanitară, să fim mai precauţi, mai ales că se apropie perioada Sărbătorilor de Iarnă”, a

declarat Cristian Tănase, Purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Citeste si: VIDEO- Școlile din București, scenariul roșu. Părinți disperați

Când se redeschid școlile în țările europene?!

În țările vecine nu s-au luat încă deciziile, iar copiii nu știu încă dacă vor începe școala sau nu.  

Când se întorc elevii în bănci.
[Sursa foto: Google]

Elevii vor afla după vacanța de iarnă dacă se întorc în bănci sau nu. Instituțiile de învățământ au fost închise din cauza pandemiei generată de virusul Sars-Cov-2.

Suedia a transmis că nu vrea să amâne reînceperea școlii normale, după data de 6 ianuarie 2020. În Franța, oficialii s-au luptat pentru a ține școlile deschise pe perioada pandemiei.

În cele din urmă, într-adevăr liceele au trecut în online, dar dacă numărul de cazuri va scădea sub 5.000 pe zi, activitatea în şcoli va fi reluată din 20 ianuarie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI