”CNAIR a reuşit în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curăţarea şi pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit, respectiv 1 iulie”, a transmis CNAIR, într-un comunicat de presă.  

Circulația a fost deschisă mai devreme

Reprezentanţii companiei au făcut, marţi, inspecţia pe DN7C – Transfăgărăşan în vederea deschiderii circulaţiei inclusiv pe tronsonul închis în sezonul rece.

Prefectul județului Argeș a postat pe Facebook primele imagini cu Transfăgărășanul redeschis circulației, prezentând și primii turiști care au intrat pe șosea.

Citeste si: Un polițist care a falsificat semnătura unui subaltern, dat din nou pe mâna procurorilor

”Primele imagini cu turiști pe șoseaua Transfăgărășan, pentru prima dată deschisă circulației rutiere înainte de luna Iulie. Oficial, drumul se deschide de mâine (miercuri, 15 iunie). Primii turiști au apărut de azi, mai mulți motocicliști de naționalitate străină”, a transmis prefectul Radu-Valeriu Perianu, conform G4media.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Pandemia Covid-19 înregistrează o intensificare de infectări la începutul verii

În acest an, drumarii au reuşit să cureţe şoseaua cu două săptămâni mai repede decât de obicei.  

Drumul corespunde condițiilor pentru siguranța circulației

În mod obișnuit, circulația pe Transfăgărăşan este reluată la data de 1 iulie, însă reprezentanții CNAIR susţin că au reuşit, în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curăţarea şi pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit.

Citeste si: Mesaje de Sfinții Petru și Pavel 2022 pentru familie și prieteni. La mulți ani!

Comisia de revizie specială, constituită în urma deciziei directorului general al CNAIR SA, Cristian Pistol, a controlat marți dacă drumul corespunde din punct de vedere al siguranței circulației și oferă toate condițiile pentru participanții la trafic.

Citeste si: Horoscop 16 iunie 2022. Noroc mare la bani pentru două zodii. Vești extrem de bune

Drumul a fost închis pe 25 octombrie 2021 din cauza stratului gros de zăpadă. 

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si