Noua bancnota de 50 de euro are culoarea portocalie si va avea cateva decoratiuni care ascund elementele suplimentare de securitate care i-au fost adaugate acesteia.

In stanga se va pune o fereastra taiata in design si iti poate dezvalui conturul personajului mitologic Europa si aceasta se va vedea cand bancnota va fi pusa intr-o sursa de lumina.

Alte elemente vor fi facute sa dispara sau sa apara atunci cand hartia va fi trecuta printr-un filtru de raze infrarosii sau ultravilete.

"Introducerea in circulatie a noii bancnote de 50 de euro va face valuta europeana si mai sigura, elementele de securitate de ultima ora garantand protectia banilor nostri", a dat asigurari Yves Mersch, membru al Comitetului Executiv al BCE.

Noua bancnota va intra in circulatie incepand cu luna aprilie a anului viitor. Pe partea frontala, hartia de 50 de euro infatiseaza diverse ferestre in stiluri arhitecturale din Europa. Pe spate sunt desenate poduri celebre de pe continent.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si