Close sidebar
Close sidebar

Se schimba bancnota de 50 de euro. Este cea mai folosita bancnota din Europa

Reprezentantii Bancii Centrale Europene au anuntat ca vor schimba designul bancnotei de 50 de euro si o vor redesena, acesteia urmand sa i se adauge elemente noi de securitate.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Noua bancnota de 50 de euro are culoarea portocalie si va avea cateva decoratiuni care ascund elementele suplimentare de securitate care i-au fost adaugate acesteia.

In stanga se va pune o fereastra taiata in design si iti poate dezvalui conturul personajului mitologic Europa si aceasta se va vedea cand bancnota va fi pusa intr-o sursa de lumina.

Alte elemente vor fi facute sa dispara sau sa apara atunci cand hartia va fi trecuta printr-un filtru de raze infrarosii sau ultravilete. "Introducerea in circulatie a noii bancnote de 50 de euro va face valuta europeana si mai sigura, elementele de securitate de ultima ora garantand protectia banilor nostri", a dat asigurari Yves Mersch, membru al Comitetului Executiv al BCE.

Noua bancnota va intra in circulatie incepand cu luna aprilie a anului viitor. Pe partea frontala, hartia de 50 de euro infatiseaza diverse ferestre in stiluri arhitecturale din Europa.

Pe spate sunt desenate poduri celebre de pe continent.

Citeste si: Gabriel Vasiliu, prezent la înmormântarea soției lui! Fostul concurent de la „Puterea Dragostei” a obținut o permisie de o zi: „Și-a dorit mult să o vadă pentru ultima oară”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, ”drumul printre nori”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI