Close sidebar
Close sidebar

Se schimbă buletinele. Cum vor arăta noile cărţi de identitate ale românilor

Cărţile de identitate ale românilor se vor schimba, treptat, cu un format unic, în baza unei decizii luate de autorităţile europene.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Noile cărţi de identitate cu care se vor prezenta românii vor include o fotografie și două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact, scrie Observator. 

În temeiul noilor norme propuse, cărțile de identitate se vor produce în format uniform de card de credit (ID-1), vor include o zonă de citire optică și trebuie să respecte standardele minime de securitate stabilite de Organizația Aviației Civile Internaționale.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Cărțile de identitate vor indica codul de țară al statului membru emitent, în interiorul unui steag al UE. Noile buletine vor avea o perioadă minimă de valabilitate de 5 ani și o perioadă maximă de valabilitate de 10 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI