Este scandal în cadrul coaliției de guvernare pe tema pensiilor. Liberalii și social-democrații se acuză reciproc de "populism" și măsuri electorale, iar mărul discordiei îl constituie "pensiile înghețate" din noua lege.

Citește și: Veste proastă pentru elevi. Ar putea merge și sâmbăta la școală pentru a recupera materia

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, marți, că parlamentarii PNL depun un proiect de lege ”pentru repararea greşelilor PSD din legea pensiilor”.

Deși premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu mai schimbă nimeni nimic în legea abia intrată în vigoare, liberalii consideră că s-au făcut greșeli care trebuie "reparate".

"Azi, parlamentarii PNL depunem proiectul de lege pentru repararea greșelilor PSD din legea pensiilor, care practic a înghețat pensiile minerilor, siderurgiștilor, ceferiștilor, a celor cu grupe de muncă, a persoanelor cu dizabilități, o categorie de pensionari abandonați de PSD", spune Florin Roman.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit deputatului liberal, PNL a votat majorările de pensii pentru 82% din pensionari, "dar nu-i lăsam în spate nici pe cei umiliți de PSD".

În replică, deputatul PSD Marius Budăi critică proiectul de modificare a legii pensiilor anunţat de PNL, spunând că liberalii ar fi trebuit să-şi arate grija faţă de seniorii României atunci când "nu au dat niciun leu la pensie" în proiectul PNRR.

"M-aş fi bucurat să văd aceeaşi grijă şi în anul 2021 când n-au dat niciun leu la pensie, să văd aceeaşi grijă şi când s-a scris PNRR şi au vrut să îngheţe pensiile seniorilor pentru 50 de ani", spune Marius Budăi.

Poate fi schimbată legea pensiilor fără o discuție cu Comisia Europeană?

Întrebat dacă legea pensiilor poate fi modificată în Parlament fără o discuţie cu Comisia Europeană, Budăi a răspuns, potrivit Agerpres:

„Regulamentul european prin care a fost instituit PNRR prevede clar principiul ireversibilităţii reformei, dacă ce au scris dumnealor modifică mult pe fond, clar fără o discuţie cu Comisia Europeană nu se poate aplica acest proiect".

„Eu nu pot să mă pronunţ pe ceva ce nu am citit. Dar ceva făcut aşa pe picior, hai că vine campania şi când ai fost la guvernare, practic, nu le-ai dat niciun leu seniorilor, dar acum ai mare grijă de ei că este campanie, din punctul meu de vedere, dă o dovadă... vreau să rămân elegant", a adăugat deputatul, întrebat dacă PSD va vota acest proiect.

Cresc pensiile pentru alți 200.000 de români

Şi militarii ar putea beneficia de majorarea plafonului lunar al pensiilor neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 de lei, după ce liderul PNL Nicolae Ciucă i-a solicitat ministrului Finanţelor Marcel Boloş să-i includă printre beneficiari.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: De când ar fi fost, de fapt, Kate Middleton, bolnavă de cancer: "Au ascuns toate simptomele"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Este vorba de extinderea legii adoptate recent de Parlament și promulgată de șeful statului ale cărei măsuri sunt aplicabile de la 1 octombrie.

"Vorbim de circa 200.000 de beneficiari și un impact financiar de 80 milioane lei. Înlăturăm astfel o altă discriminare a PSD și a domnului Ciolacu", spune Roman.

Sute de mii de pensionari sunt revoltați după recalcularea pensiilor. Este vorba de cei care au lucrat în condiții grele de muncă și care după recalculare s-au trezit cu veniturile mai mici cu mii de lei. Deși Guvernul a dat asigurări că pensiile nu scad, rămânând în plata cele actuale, aceștia nu vor mai beneficia de indexări ani de zile. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si