Fumatul in public ar putea sa fie permis in spatii si pe terase destinate in mod special consumului de tutun, dupa cum se arata in propunerea legislativa: "Fumatul este permis in spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop", scrie avocatnet.ro

Totodata, pentru lista exceptiilor actuale de la interdictia de a fuma, pe care sunt incluse celulele detinutilor din penitenciarele de maxima siguranta si zona de tranzit a aeroporturilor internationale, senatorii propun adaugarea spatiilor special amenajate destinate exclusiv pacientilor din spitalele de psihiatrie.

Nu in ultimul rand, proiectul de act normativ ce urmeaza sa primeasca votul senatorilor prevede si o redefinire a spatiilor inchise.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Concret, spatiul public inchis ar urma sa fie "orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu destinatie locativa". In momentul de fata, definitia face referire la spatiile cu acoperis, plafon sau tavan si cel putin doi pereti.

In acelasi timp, spatiul inchis de la locul de munca ar urma sa fie "orice spatiu care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat intr-un loc de munca". In prezent, aceasta definitie face referire, de asemenea, la existenta a cel putin doi pereti.

De retinut este ca, desi proiectul se afla pe ordinea de zi, in asteptarea votului final, senatorii ar putea decide astazi prelungirea termenului-limita pentru dezbaterea acestuia.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si