Close sidebar
Close sidebar

Se schimba regulile pentru inmormantare. Ce nu mai ai voie sa faci de acum inainte. Amenzile sunt uriase

Reprezentantii Ministerului Sanatatii vor sa impuna reguli noi cu privire la modalitatea in care sunt inmormantate persoanele decedate din Romania.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Noile reguli ar putea fi implementate pe tot teritoriul tarii. De acum inainte este obligatoriu ca persoana decedata sa fie imbalsamata atunci cand familia decide sa expuna trupul mortului in locuri publice, sau atunci cand este transportat pe o distanta mai mare de 30 de kilometri. Acest lucru trebuie facut de o firma autorizata de pompe funebre care detine tehnologia pentru imbalsamare.

Desi regulile par greu de respectat in mediul rural, acolo unde oamenii nu au neaparat bani pentru astfel de operatiuni, ele devin obligatorii, amenzile in aceste cazuri fiind intre 500 si 10.000 de lei pentru cei care incalca regulile.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Ministerul Sanatatii a anuntat ca va mai da niste legi si cu privire la transportul sau fotografierea unei persoane decedate, asta ca inmormantarile sa aiba loc in conditii decente.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI