O masă de aer rece va ajunge din nou în România. Sunt așteptate ninsori și temperaturi scăzute în unele zone din România. Vremea caldă cu care ne-am obișnuit la finalul lunii decembrie continuă și în primele zile din 2024. Deși extinderea unei zone de presiune scăzută care vine din partea de vest va aduce și zile mai mohorâte, cu ploi slabe în unele regiuni, temperaturile vor înregistra cu 3- 7 grade mai mult decât normalul acestei perioade.

Maximele zilnice vor depăși 10 grade în multe părți din România, iar minimele nu se vor diminua prea mult sub pragul de îngheț. În cea mai mare parte, vom avea vreme specifică pentru perioada lunii martie la începutul lunii ianuarie.

Citește și: VIDEO- Pârtii numai bune de schiat. Zonele în care putem schia în țară

Se schimbă vremea! Un val de aer rece lovește România!

Se schimbă vremea! Un val de aer rece lovește România!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Cum va fi vremea de Bobotează?

Vremea se va schimba brusc la începutul primei săptămâni din ianuarie.

Peste nordul și nord-vestul Europei se va instala un sistem de presiune ridicată, iar în partea sa frontală va intra o masă de aer arctic.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Temperaturile vor scădea semnificativ în Scandinavia și nordul Rusiei, iar aerul rece se va extinde încet spre latitudini mai sudice, chiar și în zona României.

Perspectiva evoluției vremii depinde în mare parte de traiectoria exactă a intrării masei de aer rece în Europa. Dacă aceasta va ajunge în bazinul central-nordic al Mării Mediteraneene, se pot forma cicloni care să aducă precipitații semnificative și în România, ninsori extinse, potrivit meteoradar.ro.

Citește și: Meteoroloogii au emis cod gaben de ceață în 11 județe/ Zonele afectate

Se schimbă vremea! Un val de aer rece lovește România!

Se schimbă vremea! Un val de aer rece lovește România!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

În lipsa unei cantități semnificative de umiditate care este adusă de un asemenea ciclon, probabilitatea este mare ca răcirea să fie mai moderată, însoțită doar de ninsori locale. Astfel sunt așteptate câteva zile mai reci după sărbătoarea de Bobotează, cel mai probabil cu dimineți friguroase în depresiuni.

După vremea rece vor veni zilele calde, asta după ce presiunea atmosferică din nordul Europei va scădea. Este un scenariu anticipat în acest moment de mai multe modele meteorologice.

Meteorologii anunță posibilitatea ca în a doua parte a lunii ianuarie și la începutul lunii februarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si