Această măsură va primi undă verde mâine, în ședința consiliului general al Primăriei conduse de  Nicușor Dan.

Citeste si: VIDEO- ANPC a controlat cele mai mari trei parcuri din Capitală, iar 15 locuri de joacă au fost închise

Nicușor Dan scumpește divorțurile în Capitală

"Proiectul care ar creşte taxele şi impozitele la nivelul Capitalei va fi prezentat mâine, în faţa consilierilor generali.

Sunt cei care vor trebui să dea un vot în acest sens, dacă sunt sau nu de acord să crească aceste taxe şi impozite. Vorbim de o majorare cu 5%, de o raportare la rata inflaţiei, o măsură care se ia anul la nivelul Capitalei. Decizia de a majora aceste taxe şi impozite la nivelul municipiului Bucureşti, a fost luată încă din luna februarie.â

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Crește prețul gigacaloriei în București. Ce a hotărât Primăria Capitalei

Proiectul a fost pus în dezbatere publică timp de 30 de zile, iar mâine va fi votul final. Primăria Capitalei a mai majorat o serie de taxe la nivelul municipiului Bucureşti în acest an.

Rata divorțurilor în România s-a dublat în ultimele trei decenii

Rata divorțurilor în România s-a dublat în ultimele trei decenii, arată statisticile oficiale. În prezent, una din patru căsătorii se finalizează în divorț spun informațiile disponibile în această privință.

Citeste si: Explicațiile lui Nicușor Dan în privința proiectului de alungare al ciorilor din Cișmigiu: ,,Bugetul total este de 500 de mii de lei''

Studiile Institutului Național de Statistică (INS) arată că în 2019 una din patrucăsătorii din România se finaliza printr-un divorț.

Aceasta în condițiile în care la începutul anilor 90 doar una din șase căsătorii se finaliza prin divorț. Pandemia a accentuat acest fenomen, astfel că în 2020 s-a înregistrat un divorț la fiecare 3,5 căsătorii. Practic, România a ajuns de la 16% rata divorțurilor în 1990 la 28,5% la finalul lui 2020.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si