Mezelurile se scumpesc și în această vară chiar dacă prețul cărnii de lucru pentru acestea s-a dublat într-un an și a crescut cu aproximativ 50@ din luna februarie și până în prezent. Producătorii se așteaptă la scumpiri considerabile la produsele finite.
„Bubuie” prețul mezelurilor. Carnea ajunge la prețuri record din cauza scăderii efectivelor din Europa
Potrivit ziarulunirea.ro, Andrei Pădurean, manager operaţional al companiei Universal, care produce mezeluri sub brandul Silvania Gourmet în localitatea Crişeni din judeţul Sălaj a explicat că: „ Acum, în medie, carnea
de porc de lucru costă 3-3,2 euro/kg, faţă de 1,25 euro/kg în urmă cu un an. (…) În septembrie anul trecut am transferat o parte din creştere în preţurile finale ale produselor şi ne aşteptam ca din februarie să scadă. Însă, dacă în februarie materia primă costa 2,2-2,25 euro/kg, acum nu se mai găseşte sub 3 euro/kg. Piaţa cărnii fierbe după această creştere istorică ”.
Citește și: O nouă scumpire a carburanților după ce prețurile scăzuseră în ultimul timp
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citește și: VIDEO- Cireșele de mai întârzie să se coacă din cauza vremii schimbătoare
Citește și: VIDEO- Cafeaua a ajuns să coste mai mult. Jumătate de kilogram de cafea boabe costă mai mult decât un kilogram de carne
Prețul cărnii, noua provocare a sezonului. Ce spun producătorii
Despre viitoarele scumpiri la carne a vorbit și Voicu Vușcan, administrator al Elit, companie care produce anual peste 50.000
de tone de mezeluri în cadrul celor cinci fabrici proprii din Alba, Bucureşti, Arad şi Prahova:
„Cea mai mare provocare pentru industria noastră este creşterea accelerată a preţurilor materiilor prime, cu un impact semnificativ în profitabilitatea businessului. Ne confruntăm în prezent cu preţuri record la carnea de porc, din cauza scăderii efectivelor de porci din Europa în principal, iar în mod specific în România, pesta porcină africană a diminuat considerabil efectivele în ultimii ani, diminuând disponibilitatea materiei prime authtone”, conform
Ziarul Unirea.
Citește și: Urmează scumpiri... mai blânde
Citește și: Se mai scumpesc alimentele? Mugur Isărescu: „Nu cred că noi mai putem să sperăm să avem preţuri mult mai ieftine în România”
Citește și: EXCLUSIV: Nunți mai scumpe și mai sofisticate vara aceasta/ Organizator evenimente: ”Majoritatea mirilor aleg nunțile în natură și pe malul apei”