Se spală azi, 1 august 2023, în ziua în care începe Postul Sf. Marii? Astăzi începe Postul Sfintei Marii care va dura două săptămâni. 

O altă mare sărbătoare creștin ordotoxă are loc în postul Sfintei Maria Mare: Schimbarea la Față, denumită popular și Obrejenia sau Pobrejenia, când e dezlegare la pește.

Se spală azi, 1 august 2023, de începutul Postului Sfintei Marii

Postul Sfintei Mării este unul dintre cele mai importante posturi de peste an. Este premergător marii sărbători din 15 august Sfânta Maria.

Conform calendarului ortodox, postul Sfintei Marii în 2023 începe, în fiecare an, pe data de 1 august. În 2023, lăsata secului pentru postul Sfintei Marii a fost luni, 31 iulie.

Se spală azi, 1 august 2023, în ziua în care începe Postul Sf. Marii?

Se spală azi, 1 august 2023, în ziua în care începe Postul Sf. Marii?

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citește și: Calendar ortodox 2023 august: Pe ce dată pică Schimbarea la Față 2023 și Sf. Maria 2023?

Conform bisericii, nu se spală în zilele de sărbătoare cu cruce roșie. Astfel, de 1 august, începutul Postului Sfintei Marii se poate spăla.

Trebuie avut grijă că este interzis spălatul de rufe pe 6 august- Schimbarea la Față și pe 15 august, de Sfânta Maria.

Tradiții și superstiții de Sfânta Maria

Se spune că femeile care spală haine de Sfânta Marie vor fi năpădite de păduchi și ploșnițe. De asemenea, femeile însărcinate, dacă țin postul Sfintei Marii, vor avea o naștere mult mai ușoară.

O altă tradiție spune că fetele care își doresc să se mărite, trebuie să spele cu apă de busuioc icoana Maicii Domnului, pentru ca Fecioara să le ajute să își întâlnească ursitul.

Citește și: Zile libere de Sf. Maria 2023: Când începe mini-vacanța pentru bugetari?

Rugăciune în Postul Sfintei Marii

O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale.

Se spală azi, 1 august 2023, în ziua în care începe Postul Sf. Marii?

Se spală azi, 1 august 2023, în ziua în care începe Postul Sf. Marii?

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Citește și: Zile cu dezlegare la pește în postul Sf. Marii 2023. Ce reguli trebuie respectate înaintea marii sărbători din 15 august

Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.
Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor,

minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si