Se spală de Rusalii 2021? Mulți își pun această întrebare legată de această sărbătoare importantă în calendarul ortodox. Mai ales că sunt zile libere, mulți au în plan să spele rufe.

Se spală de Rusalii 2021?

Conform tradiției, există niște obiceiuri care trebuie respectate de Rusalii 2021. Astfel, în zilele de Rusalii nu trebuie să faceți treburi casnice, cum ar fi spălatul rufelor sau curățenie.

Citeste si: A doua zi de Rusalii, 21 iunie, este liberă. Vom avea o minivacanță de 3 zile

Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox

De asemenea, în zilele de Rusalii nu e bine să mergi la câmp, pentru că Ielele te pot prinde şi pedepsi. De Rusalii nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe langă păduri sau fântâni fiindcă te poţi întâlni cu spiritele rele.

Citeste si: Rusalii 2021. Pe ce dată pică această mare sărbătoare în calendarul ortodox 2021? Este neașteptat!

Se mai spune că cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor, deoarece nu cinsteşte şi preţuieşte cum se cuvine ziua.

Tradiții și obiceiuri de Rusalii 2021

La sate se mai păstrează tradiția conform căreia credincioșii trebuie să ducă la biserică crenguțe de tei și nuc, pentru a fi sfințite.

Apoi ei vor împodobi casele și icoanele, deoarece acestea au puterea de a alunga spiritele rele. În unele zone, pe lângă tei și nuc, credincioșii mai folosesc leuștean, usturoi și pelin.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Moşii de vară 2021: Pe ce dată este Sâmbăta Morţilor şi ce se dă de pomană?

Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox

De asemenea, oamenii obișnuiesc să poarte în sân sau în buzunare aceste buruieni, pentru a nu fi “luați din Rusalii” sau pociți de către Ielele neiertătoare.

Rusalii 2021. Câte zile libere vom avea?

Potrivit calendarului ortodox 2021, Rusaliile sunt prăznuite la 50 de zile după Învierea Domnului și la 10 zile după Înălțarea Domnului, și pică în data de 20 și 21 iunie.
Cu ocazia sărbătorii de Rusalii, angajații vor avea două zile libere legale (duminică și luni). În această zi, credincioșii vor duce la biserică crenguțe de nuc şi salcie să fie sfințite, se spune că acestea te feresc de toate relele.

Citeste si: Calendar ortodox iunie 2021: Când sunt Moșii de vară și Rusaliile?

Mesaje de Rusalii 2021

Ne face deosebita placere sa-ti transmitem, cu prilejul zilei numelui, urari calduroase de sanatate, liniste sufleteasca si bucurie, tie si celor ce-ti sunt dragi. La Multi Ani!!

Cu ocazia zilei onomastice iti doresc multa sanatate, numai realizari si bucurii alaturi de cei dragi. La multi ani!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Meniu de Rusalii. Ce se mănâncă în această zi de sărbătoare

La multi ani! Sa ai puterea sa faci lumea mai buna si sa fericesti pe toti in jurul tau cu bunatatea ta, dragostea ta si cu frumusetea sufletului tau!

Ziua numelui sa fie luminoasa si sa se prelungeasca in multe altele aducatoare de bucurii! LA MULTI ANI!

Citeste si: Mesaje și urări de Rusalii pentru cei apropiați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si