Se spală de Sf. Constantin și Elena? Sfinții Constantin și Elena sunt doi sfinți creștini, amândoi recunoscuți de Biserica Ortodoxă și de Biserica Catolică.  

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena?

Se spală de Sf. Constantin și Elena? Preoții au răspuns la această întrebare!

Se spală de Sf. Constantin și Elena? Preoții au răspuns la această întrebare!

Constantin cel Mare a fost un împărat roman din secolul al IV-lea, care a domnit între anii 306-337.

El este cunoscut pentru convertirea sa la creștinism și pentru rolul său în promovarea religiei creștine în Imperiul Roman.

Constantin a pus capăt persecuțiilor împotriva creștinilor și a emis Edictul de la Milan în anul 313, care a garantat libertatea de practicare a religiei creștine în întregul imperiu. 

Sfânta Elena a fost mama împăratului Constantin cel Mare. Ea este cunoscută pentru că a făcut o călătorie la Ierusalim în secolul al IV-lea pentru a căuta locul unde a fost răstignit și înmormântat Isus Hristos. După o lungă căutare, Sfânta Elena a descoperit crucea pe care a fost răstignit Isus și a început să promoveze cultul acesteia. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cei doi sfinți sunt adesea sărbătoriți împreună în aceeași zi, pe 21 mai, întrucât Constantin cel Mare a jucat un rol important în promovarea creștinismului, iar Sfânta Elena este cunoscută pentru promovarea cultului Crucii.

Se spală de Sf. Constantin și Elena?

Având în vedere că este o sărbătoare cu cruce roșie, nu este bine să se spele în această zi.

Citește și: Sf. Constantin și Elena 2023. Ce se mănâncă pe 21 mai? Tradiții românești!

 „ Adu-ţi aminte de ziua odihnei, ca să o sfinţeşti. Lucrează şase zile şi fă-ţi în acestea toate treburile tale, iar ziua a şaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în această zi niciun lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta,

nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine ” (Ieşire, 20, 8-11).

Rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Se spală de Sf. Constantin și Elena? Preoții au răspuns la această întrebare!

Se spală de Sf. Constantin și Elena? Preoții au răspuns la această întrebare!

Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cei ce sunteţi mai cinstiţi decât toţi împăraţii, aleşii lui Dumnezeu, căzând înaintea voastră, cu lacrimi vă rugăm: Daţi-ne mângâiere şi nouă, celor ce suntem în necazuri; voi sunteţi mijlocitori Sfintei Treimi şi puteţi să ne ajutaţi nouă. Auziţi-ne şi pe noi acum, alungaţi de la noi necazurile şi nevoile ce vin asupra noastră în această vremelnică viaţă şi vindecaţi neputinţele noastre, tămăduiţi bolile noastre, potoliţi răutatea noastră, izgoniţi pe vrăjmaşii noştri văzuţi şi nevăzuţi. Daţi-ne nouă ca în pace şi în linişte să trăim; ajutaţi-ne nouă cu sfintele voastre rugăciuni. Pentru mântuirea sufletelor noastre faceţi milă cu noi acum, când cu frică şi cu umilinţă zicem către voi aşa: Bucuraţi-vă, părinţii creştinilor! Amin.

Citește și: Mesaje de Sf. Constantin și Elena 2023. Urări și felicitări originale pentru sărbătoriții zilei!

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si