Se spală de Sfânta Maria Mică 2022? În fiecare an, pe date de 8 septembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și Sfânta Maria Mică. Nașterea Maicii Domnului este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe, iar în calendarul ortodox este marcată cu cruce roșie. 

Iată care sunt cele mai importante tradiții și obiceiuri ale acestor sărbători!

Se spală de Sfânta Maria Mică 2022?

Se spală de Sfânta Maria Mică 2022? Este prima sărbătoare mare din luna septembrie

Se spală sau nu de Sf. Maria Mică 2022?

Sfânta Maria Mică 2022 este sărbătorită la trei săptămâni de la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului care a avut loc pe 15 august.

Nașterea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare de la începutul anului bisericesc care are loc pe 1 septembrie. 

În acest an, Nașterea Maicii Domnului- Sf. Maria Mică are loc într-o zi de joi, mai exact pe 8 septembrie 2022.

În această zi de mare sărbătoare nu se spală rufe, nu se calcă și nu se face curățenie în casă. Se spune că dacă faci aceste lucruri în ziua de Sfânta Marie Mică atragi răul asupra ta. În ziua de Sfânta Maria Mică credincioșii nu au voie să muncească sau să facă focul.

În tradiție se mai spune că, de Sfânta Marie Mică, nu ai voie să aprinzi focul și nici să mănânci gătit.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Sfânta Maria Mică 2022. Tradiții și obiceiuri de această mare sărbătoare

Potrivit obiceiurilor populare, cei care mănâncă gătit atrag asupra lor boli care „îi pocesc”.

Tot de Sfânta Marie Mică este o zi în care nu ai voie să prestezi munci agricole. Se spune că dacă vei lucra pământul în această zi, recoltele vor fi blestemate iar vitele se vor îmbolnăvi.

Se spune că în această zi sunt ascultate rugăciunile femeilor care nu pot aduce pe lume prunci, dar și ale femeilor însărcinate pe care Fecioara Maria le va ajuta să nască ușor.

Se spală de Sfânta Maria Mică 2022?

Se spală de Sfânta Maria Mică 2022? Este prima sărbătoare mare din luna septembrie

Ce nu este bine să faci de Sfânta Maria Mică 2022?

În ziua de Sfânta Maria Mică, bărbații nu fac treabă prin gospodărie, iar femeilor le este interzis să coasă și să spele haine.

Fetele nu au voie să-și taie părul și să-l arunce la gunoi, în această zi. Tradiția spune că cele care au făcut acest lucru au rămas nemăritate.

O altă tradiție de Sfânta Marie Mică este aceea că nu este bine să mergi înapoi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Anca Țurcașiu a ajuns de urgență la spital. Artista, despre problemele cu care se confruntă- radioimpuls.ro

Citeste si: Pe ce dată este sărbătorită Sfânta Maria Mică 2022?

Se spune că astfel poți atrage tristețea Maicii Domnului. Acest obicei este practicat și în ziua de Sfânta Marie Mare sau ”Adormirea Maicii Domnului”.

De asemenea, nu este voie să stingi candela pe care o să aprinzi în dreptul icoanei cu Maica Domnului. Conform tradiției, dimineața se aprinde o candelă și aceasta trebuie lăsată să ardă toată, fără să fie stinsă.

De Sfânta Marie Mică, se spune că plantele pierd puterile tămăduitoare și nu mai sunt bune pentru leac.
Așadar, în acesată zi nu se tratează boli cu plante. În același timp, nu este interzis să fie un ceai.

Citeste si: Mesaje de Sfânta Maria 2022: Urări și felicitări cu La mulți ani pentru cei care își doresc sărbătoresc ziua de nume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si