Multe persoane se întreabă dacă este sau nu păcat să spele rufe sâmbătă, pe 29 iunie 2024, de Sf. Petru și Pavel. Iată răspunsul la această întrebare, plus ce nu au voie să faci în această zi de mare sărbătoare!

Se spală sâmbătă, pe 29 iunie 2024, de Sf. Petru și Pavel?

De Sf. Petru și Pavel, credincioșii respectă o serie de obiceiuri și tradiții, multe dintre acestea fiind transmise din generație în generație.

În această zi, se obișnuiește să se meargă la biserică pentru a participa la slujbă, iar mulți oameni postesc pentru a cinsti memoria sfinților. Există și obiceiuri legate de această zi, care spun că trebuie să evităm anumite activități pentru a nu atrage ghinionul sau pentru a respecta tradițiile.

Una dintre întrebările frecvente legate de această sărbătoare este dacă este permis să speli în această zi. Fiind o sărbătoare cu cruce roșie în Calendarul ortodox este păcate să spălăm și ni se recomandă evitarea activităților casnice grele, inclusiv curățenia, călcatul, munca în gospodărie sau în afara ei.

Se spală sâmbătă, pe 29 iunie 2024, de Sf. Petru și Pavel?

Se spală sâmbătă, pe 29 iunie 2024, de Sf. Petru și Pavel?

[Sursa foto: freepik]

Citește și: La mulți ani de Sf. Petru și Pavel 2024: Mesaje, urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

Ce nu este bine să faci de Sf. Petru și Pavel?

De asemenea, este recomandat să eviți orice fel de muncă grea, inclusiv lucrul la câmp sau alte activități fizice solicitante.

Este considerat un păcat să te cerți sau să porți ranchiună în această zi de sărbătoare. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Se spune că nu este bine să împrumuți obiecte sau bani în această zi, deoarece se consideră că acest lucru poate aduce ghinion atât celui care împrumută, cât și celui care primește.

În unele zone, se crede că nu este bine să îți tai părul sau unghiile în ziua de Sânpetru, pentru a nu aduce ghinion și pentru a proteja sănătatea.

Sf. Petru și Pavel 2024

Sf. Petru și Pavel 2024

[Sursa foto: Basilica]

Citește și: Cele mai importante sărbători în calendarul ortodox din iunie 2024: Pe ce dată pică Înălțarea Domnului, Rusaliile și Sf. Petru și Pavel

O altă superstiție spune că dacă este foarte cald și secetos până la Sf. Petru și Pavel, atunci sfinții vor trimite ploaie și vreme bună pentru a ajuta recoltele să crească.

În multe zone rurale, se crede că animalele domestice vorbesc între ele în noaptea de Sânpetru. De aceea, oamenii le tratează cu o atenție specială, oferindu-le hrană bună și îngrijire pentru a le proteja de boli și alte necazuri.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Anda Adam și Yosif Mohaci, atmosferă incendiară la propria nuntă. Cum şi-au făcut cei doi apariţia în fața invitaților- radioimpuls.ro

În unele regiuni, în noaptea de 28 spre 29 iunie, se aprind focuri mari, numite focurile de Sânpetru. Acestea sunt menite să alunge spiritele rele și să protejeze recoltele. Se crede că săritul peste foc poate aduce noroc și sănătate.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si