Sf. Parascheva 2023. În fiecare an, pe data de 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sf. Cuvioasă Parascheva. Este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox, iar preoții trag un semnal de alarmă în privința a ceea ce nu ai voie să faci în această zi de mare sărbătoare!

Se spală sau nu rufe pe 14 octombrie 2023? Ce nu ai voie să faci de Sf. Parascheva 2023?Se spală sau nu rufe pe 14 octombrie 2023? Ce nu ai voie să faci de Sf. Parascheva 2023?

Iată ce nu ai voie să faci de Sf.

Parascheva 2023!

Sf. Parascheva 2023. Se spală sau nu se spală rufe pe 14 octombrie 2023?

Ziua de 14 octombrie este una dedicată postului și rugăciunii, iar credincioșii ortodocși din întreaga lume păstrează cu sfințenie diverse obiceiuri și tradiții în această zi.

În calendarul ortodox, această sărbătoare este evidențiată cu o cruce roșie și aduce cu sine o serie de tradiții și obiceiuri specifice, precum și interdicții pe care este bine să le cunoaștem.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Se spală sau nu rufe pe 14 octombrie 2023? Ce nu ai voie să faci de Sf. Parascheva 2023?

Citește și: FOTO/ VIDEO- Credincioșii stau la coadă pentru a se ruga la moaștele Sfintei Parascheva. Peste 65.000 de oameni au spus rugăciuni, iar peste 3.000 de persoane își așteaptă rândul

Conform tradiției, în ziua aceasta, ar trebui să eviți activități precum spălarea, călcatul sau cusutul. Prin urmare, este o zi în care se recomandă să te abții de la treburile gospodărești.

Cusutul este strict interzis, iar gătitul sau orice altă muncă casnică ar trebui evitate. Neglijarea acestor reguli poate duce la apariția unor neplăceri, cum ar fi dureri de cap sau probleme cu ochii.

Preoții susțin că spălatul rufelor nu este necesar în această zi, deoarece pot fi făcut în oricare altă zi, în oricare alt moment. Aceștia susțin că păcatul apare tocmai în momentul în care, chiar dacă un creștin știe că ceea ce vrea să facă nu este absolut necesar, face acest lucru chiar dacă este zi de sărbătoare, adică din rea intenție.

În această zi, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva se află la Iași, acolo unde mii de creștini se duc să se roage.

Citește și: Greșelile pe care le fac, an de an, credincioșii când merg în pelerinaj la Sfânta Parascheva, la Iași. Medic: ”Purtați haine mai groase și evitaţi imobilizarea prelungită”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si