Taierea Capului Sf. Ioan Botezătorul 2023. În fiecare an, pe data de 29 august, Biserica Ortodoxă sărbătorește Taierea Capului Sf. Ioan Botezătorul. Este sărbătoare mare pentru mii de creștini, cu cruce roșie în calendarul ortodox!

Se spală sau nu rufe pe 29 august? Ce nu se face de Taierea Capului Sf. Ioan Botezătorul? Răspunsul preoților!

Ce nu se face de Taierea Capului Sf. Ioan Botezătorul?

[Sursa foto: Doxologia]

Citește și: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Tradiții și obiceiuri importante. Ce nu se face în această zi?

Iată tot ce trebuie să știi despre această mare sărbătoare!

Ce nu se face de Taierea Capului Sf. Ioan Botezătorul?

O mare sărbătoare religioasă, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, are loc în acest an într-o zi de marți, mai exact pe data de 29 august, așa cum se întâmplă în fiecare an.

În această zi, în conformitate cu tradiția și credințele creștine, se practică postul negru, iar cei care nu îl pot ține sunt îndemnați să respecte cel puțin un post normal. Acest post are scopul de a se pregăti în mod corespunzător pentru această sfântă sărbătoare, marcând o zi semnificativă în calendarul creștin ortodox, marcată cu o cruce roșie. Este de fapt ultima sărbătoare de mare însemnătate din luna august a acestui an.

Se spală sau nu rufe pe 29 august? Ce nu se face de Taierea Capului Sf. Ioan Botezătorul? Răspunsul preoților!

Se spală sau nu rufe pe 29 august? Răspunsul preoților!

[Sursa foto: istock.com]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Ce este bine sa mănânci în această zi de mare sărbătoare? Tradiții, obiceiuri și superstiții

În această zi de mare sărbătoare, nu trebuie să uităm să ne rugăm, fie că alegem să o facem într-o biserică, acasă sau în alte locuri în care ne aflăm, pentru a sărbători acest moment sfânt, atât în gândurile

noastre, cât și în sufletul nostru. De asemenea, este important să remarcăm că această sărbătoare este asemănătoare cu Vinerea Mare, întrucât comemorează sacrificiul Sfântului Ioan pentru credință.

În același timp, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul semnifică și încheierea anului bisericesc, marcând începutul noului an bisericesc, care va avea loc pe 1 septembrie.

Se spală sau nu rufe pe 29 august 2023? Răspunsul preoților!

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul marchează una dintre cele mai semnificative sărbători din an și este înscrisă cu o cruce roșie în calendarul creștin ortodox, fiind de asemenea una dintre zilele marcante ale lunii august.

Citește și: Horoscop 29 august 2023. Această zodie va fi plină de energie și determinare

Prin urmare, într-o formulare diferită, se pare că în această zi, în conformitate cu tradiția și obiceiurile, și în semn de respect pentru această importantă sărbătoare, se recomandă să evităm spălarea hainelor.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Mai mult, alături de această restricție privind spălarea hainelor, având în vedere că este și o zi de pomenire a celor decedați, se sugerează să evităm și alte activități casnice, pentru a preveni posibile pierderi sau probleme de sănătate.

Tradiții și superstiții în această zi de sărbătoare

În această zi este recomandat să ținem post, pentru curățare trupească și iertarea păcatelor.

În această zi, conform unui obicei rar, nu trebuie să folosim cuțitul pentru a tăia alimente, pâine, fructe, legume, care sunt de formă rotundă. Este interzis să se consume vin roșu, fiind o băutură care reprezintă sângele Sfântului Ioan, dar și al Mântuitorului Iisus Hristos.

De asemenea, tot în această zi, este bine să nu consumăm varză. Potrivit unei tradiții vechi, se zice că lui Ioan Botezătorul i s-a tăiat capul pe varză de 7 ori și a înviat. 

Citește și: Sf. Alexandru 2023. Cui spunem "La mulți ani!" pe 30 august?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si