Polonia va intra într-o carantină naţională începând din 28 decembrie până pe 17 ianuarie, perioadă în care vor fi închise toate hotelurile, mall-urile şi pârtiile de schi, a anunţat joi ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, potrivit Reuters.

Ministrul polonez a avertizat asupra unui posibil val trei al pandemiei de COVID-19 în noul an şi le-a cerut cetățenilor să fie precauţi. ''Îndemn fiecare polonez să fie responsabil pentru el şi pentru cei dragi.

Dar ştiu că doar apelurile nu vor fi de folos'', a spus oficialul polonez.

Citeste si: Horoscop 18 decembrie 2020: Este o zi a emoţiilor extreme

Noile restricții se aplică și de Revelion

Persoanele care intră în Polonia după 28 decembrie folosind mijloace de transport public vor fi obligate să rămână zece zile în carantină, conform Agerpres.

Deşi noile restricţii nu se vor aplica de Crăciun, pentru Anul Nou va fi instituită interdicţia de circulaţie între ora 19:00 (pe 31 decembrie) şi ora 06:00 (1 ianuarie), pentru a preveni răspândirea virusului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noile restricţii antiepidemice se adaugă celor în vigoare: restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele sunt închise, învăţământul se desfăşoară online, reuniunile sunt limitate la 5 persoane, minorii cu vârste sub 16 ani pot ieşi din casă numai însoţiţi de adulţi, în timp ce persoanelor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc.

Citeste si: Noi decizii luate azi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Ce se schimbă în decembrie

Rata deceselor asociate COVID-19 este, în Polonia, de 644 de decese la milionul de locuitori, mai mică decât cea consemnată în România, unde raportul este de 728 de morți la un milion de români. Cu toate acestea, în ultimele 24 de ore, Polonia a raportat un număr extrem de mare de decese- 431, potrivit Worldometers.info.

Lockdown sever și în Germania

Germania a intrat miercuri într-un „lockdown” național  mult mai strict, care va dura până pe cel puțin pe 10 ianuarie 2021. Cele mai afectate sunt școlile și magazinele, care până acum erau deschise în lockdown-ul parțial impus de peste o lună și jumătate, doar restaurantele și barurile fiind închise.

"Valul al doilea al pandemiilor este deseori cel mai periculos", a atras atenţia miercuri Angela Merkel, cancelarul german. Ea a cerut populaţiei să ia în serios situaţia actuală.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Unii oameni sunt hotărâţi să facă breşe în regulile privind combaterea coronavirusului în Germania în încercarea de a le ocoli, a declarat anterior Merkel, adăugând că un astfel de comportament este "devastator".

Unii se simt consolaţi cu faptul că virusul reprezintă un risc în special pentru persoanele în vârstă, a spus Merkel la un forum online cu studenţii. "Însă e o diferenţă dacă părinţii mei mor la 80 de ani sau la 90 de ani", a adăugat ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si