Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi o atenţionare Cod galben de vânt puternic în 10 judeţe din sudul şi estul ţării, valabilă în perioada 17 septembrie, ora 23:00- 18 septembrie, ora 16:00. 

Citeste si: Primarul din Deveselu a murit, răpus de coronavirus. "Nu dormeam mai mult de 5 minute, mă trezeam, transpiram"

Potrivit ANM, în cursul nopţii de joi spre vineri (17/18 septembrie), în cea mai mare parte a Moldovei, apoi din orele dimineţii de vineri (18 septembrie) în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi

intensificări ale vântului cu viteze de 55- 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Bogdan Mocanu de la „Puterea Dragostei” a fost prins la furat

Ce județe sunt vizate de codul galben

Judeţele atenţionate de meteorologi sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45- 55 km/h.

De asemenea, temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. În depresiunile intra-montane izolat vor fi condiţii de brumă. 

cod galben
Cod galben de vânt puternic, emis de ANM

Un val de aer rece lovește România. Unde se vor înregistra ZERO grade

Un val de aer rece lovește România: va fi un episod de răcire bruscă, din fericire un episod scurt, după care vremea începe să se încălzească din nou.

La munte, minimele scad spre 2 grade, în depresiuni se vor înregistra și zero grade.

Pentru weekend, meteorologii vin cu veşti proaste. În ţară,  valorile termice vor fi în scădere  în toate regiunile din cauza unui val de aer rece care pătrunde în ţara noastră.

În zilele de 18, 19 și 20 septembrie  vom asista la o răcire semnificativă  și o schimbare în aspectul vremii, astfel că maximele termice nu vor trece de 20 de grade. Până în 25 septembrie se va încălzi ușor, cu maxime ce vor urca, din nou, spre 25-26 de grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si