Se va prelungi sau nu anul școlar 2022-2023 după greva generală din învățământ? Ministerul Educației a transmis un răspuns în legătură cu această problemă. 

Anunțul făcut de Ministerul Educației!

Greva profesorilor a afectat întregul proces al desfășurării examenelor finale și a cursurilor susținute de elevi, iar acum e posibil să afecteze întreg anul școlar 2022-2023. 

Vacanța de vară este cea mai lungă din timpul anului școlar.

Din acest motiv, toți elevii o așteaptă nerăbdători! Iată care este ultima zi în care elevii vor merge la școală, înainte de a intra în vacanța cea mare! 

Potrivit structurii anului școlar 2022-2023, ultima zi de școală pentru elevi este pe data de 16 iunie 2023.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ligia Deca a declarat că motivul pentru care elevii nu vor mai veni la școală ca să recupereze zilele de școală în care profesorii lor au fost în cea mai mare grevă din ultimii 18 ani este disconfortul creat de căldură.

Citește și: Cât va câștiga un profesor debutant după creșterile salariale din educație? De când ar urma să crească salariile profesorilor?

„În ceea ce privește alte chestiuni, trebuie să ne aducem aminte că motivul pentru care școala se termină în jur de 15 iunie, urmată de examenele naționale, într-un calendar destul de strâns, este legat de modul în care se desfășoară activitatea de învățământ în toată țara, atunci când temperaturile cresc.

Pentru binele nostru, al tuturor, și mai ales pentru binele copiilor, este bine ca perioada cu temperaturi ridicate să nu fie o perioadă în care se desfășoară activități școlare, mai ales acolo unde infrastructura nu permite, da, răcirea temperaturilor în școli.

Din acest motiv, din nou, pentru binele elevilor, este bine să rămânem în calendarul școlar asumat. Nu mai vorbesc că dacă am avea o situație de prelungire s-ar suprapune cu datele examenelor naționale, contextul în care multe unități de învățământ devin centre de evaluare. Deci, nu este de dorit pe niciun palier să prelungim calendarul școlar”,  a spus aceasta.

Greva profesorilor a fost suspendată

Se va prelungi sau nu anul școlar 2022-2023 după greva generală din învățământ? Anunțul făcut de Ministerul Educației!

Se va prelungi sau nu anul școlar 2022-2023 după greva generală din învățământ? Anunțul făcut de Ministerul Educației!

[Sursa foto: PixaBay]

De aproximativ trei săptămâni,  profesorii au început greva în contextul nemulțumirilor pe care aceștia le au privind salariile din partea Guvernului. Cu toate acestea, calendarul școlar nu se prelungește. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ce spune Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, despre suspendarea grevei din educație: „Asistăm la o victorie a tuturor celor care au susţinut educaţia”

Greva din educație a luat sfârșit astăzi, după mai bine de trei săptămâni de proteste.

Cadrele didactice au fost extrem de nemulțumite și au cerut Guvernului salarii mai mari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si