Nicio victima nu a fost semnalata. Primul seism- cu magnitudinea 5,5, a avut loc la ora locala 15.08 (10.08, ora Romaniei) si a fost urmat de alte doua, potrivit Institutului american de geofizica USGS.

Jurnalisti AFP au vazut locuitori din capitala fugind din imobile de birouri in centrul financiar.

Cutremurul a fost resimtit mai ales la Mabini, un complex balnear situat la sud de Manila, celebru pentru fauna marina si recife de corali.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”Eram in piscina, unde participam la un curs de plonjari, cand pamantul a inceput sa se clatine(...). Am inceput toti sa fugim. Placi de beton au inceput sa cada ”, a declarat pentru AFP un turist filipinez, Arnel Casanova, in varsta de 47 de ani, contactat telefonic.

Filipinele se afla pe Centura de Foc a Pacificului, o zona in care se intalnesc placi tectonice, ceea ce conduce la o frecventa activitate seismica si vulcanica scrie news.ro.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a soldat cu 220 de morti in octombrie 2013, pe insulele din centrul arhipelagului.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si