COSTEL LUNGU- tatal -  Trebuia adus direct aici... Ar fi avut o sansa. Da. Elicopterul. Da. O sansa. De la spital v-au spus asta? Da.6

Isi ia fiul, in sicriu, de la morga, in loc sa-l stranga in brate, iar de vina- spune barbatul- sunt cei de la manastire.

Sebastian nu era singur in liftul care i-a adus moartea, si totusi cum de nimeni n-a anuntat ambulanta dupa accident?

"Trebuia sa fii sunat ei la ambulanta din prima? Normal ca... Daca s-a intamplat si a fost cineva de fata, nu era nimeni si-l gasea dupa un timp... Era explicabil, dar daca zic ca mai erau 4 colegi si un domn calugar sau cine mai era acolo... Dar daca s-a intamplat acolo pe moment, trebuia adus direct aici."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De ce nu s-a procedat ca-n toate cazurile? Conducerea Manastirii explica intr-un comunicat postat aseara pe internet.

"Imediat a fost anuntat doctorul Sebastian Catalin Mircea, calugar la manastire, care este medic de familie si care acorda primul ajutor in situatii de urgenta medicala. Acesta a constatat ca tanarul era echilibrat hemodinamic si respirator. Sebastian Lungu s-a deplasat la spatiul de cazare, a stat in pat circa 20 de minute, apoi a mers, pe picioarele lui, si a mancat putin.

in toata aceasta perioada, a fost insotit de parintele medic."

Rana lui Sebastian era insa prea grava ca sa fie tratata cu comprese reci!

"Ierodiaconul Sebastian a constatat ca Sebastian Lungu manifesta tulburari de vorbire si de coordonare motorie, specifice accidentului vascular ischemic sau a unei tulburari neurologice, si a sunat la Spitalul din Radauti.(...) A fost informat ca la Spitalul din Radauti nu functioneaza computer tomograful, care era strict necesar pentru diagnostic si tratament. De aceea, la 11.20, ierodiaconul Sebastian a plecat cu masina la Spitalul Judetean Suceava, unde au ajuns la ora 12.45."

Dupa aproape 3 ore de la accident, medicii suceveni care l-au preluat imediat pe baiat au descoperit ca are artera carotida sectionata si l-au trimis, dupa alte doua ore, cu o ambulanta spre Iasi. Acolo, Sebastian al carui singur vis era s-ajunga preot, s-a stins pe patul de spital. Daca putea fi salvat sau nu, doar ancheta autoritatilor ar putea stabili. Pana la o concluzie, tatal baiatului se gandeste sa dea in judecata conducerea Manastirii Putna.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si