Close sidebar
Close sidebar

Sebastian Vlădescu, condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare, Cristian Boureanu a primit patru ani şi trei luni de închisoare, în dosarul legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani şi şase luni de închisoare, iar Cristian Boureanu, la patru ani şi trei luni de închisoare, în dosarul legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Diana Bostan,

ÎCCJ s-a pronunţat, joi, în dosarul legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

ÎCCJ s-a pronunţat, joi, în dosarul legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa.

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare

El a fost condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, Mircea Ionuţ Costea, fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor, "deţinând o funcţie de conducere într-o bancă de stat la data faptelor", a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

De asemenea, Cristian Boureanu a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare pentru trafic de influenţă.

Citeste si: Cristian Cioacă este pregătit de eliberare. Ce a transmis avocata familiei Ghinescu

În acelaşi dosar, Constantin Dascălu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a primit o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită, iar Mihaela Mititelu, la data faptelor persoană apropiată de conducerea C.N.

C.F.R, a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Magistraţii au mai decis confiscarea de la Sebastian Vlădescu a sumelor de 3.990.248,6 de lei, 65.000 euro şi 2.177.000 euro, de la Mircea Ionuţ Costea a sumelor de 3.121.328,41 lei şi 1.919.900 euro, de la Mihaela Mititelu a sumelor 3.083.498,71 lei şi 1.050.087 euro, de la Constantin Dascălu a sumei de  1.114.000 euro, iar de la Cristian Boureanu a sumei de  2.111.799,71 euro. 

Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel

”Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017,  respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”, a transmis DNA, în noiembrie 2019, odată cu trimiterea dosarului în instanţă.

Citeste si: Summit NATO pentru războiul din Ucraina. Anunțul lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. UPDATE

Lui Boureanu i se scade din durata pedepsei închisorii durata reținerii și arestării preventive în dosarul nr. 24005/299/2017, de la data de 9.06.2017 şi până la data de 11.08.2017, inclusiv.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI