Ministrul Agriculturii a precizat totodată faptul că există fonduri, însă timpul nu mai trebuie irosit, referindu-se la Programul Național de Reabilitare a Sistemului de Irigații pentru 2022-2027, care a fost aprobat în Parlament. 

Din nefericire pentru agricultori, județele Teleorman, Olt și Dolj nu mai dispun la această oră de apă pentru sistemele de irigații.

Citeste si: VIDEO| Seceta extremă a distrus sute de hectare de pepeni în Dăbuleni

Mesajul publicat de ministrul Daea

„Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga!

Din cauza faptului ca nivelul Dunării a scăzut, la stațiile de pompare din amenajările Giurgiu – Răsmirești, SPA Pietrișu, amenajarea Viișoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt – Călmățui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, stația Vâlcovia, amenajarea Sadova – Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea – Măceșu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat – Băilești, SPA Basarabi, amenajarea Cetate – Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Apele s-au îndepărtat de țărm, cu toate măsurile luate pentru a draga canalele de aducțiune, nu mai avem apă la prize.

La Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă. În perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetație este bună, culturile nu sunt afectate. Acum toată atenția se îndreaptă spre lucrările de investiții, urmărindu-se graficele de execuție, impunându-se un ritm accelerat al lucrărilor, în așa fel încât să ne realizăm programul de investiții pentru reabilitarea sistemului de irigații din România.

Împreună cu directorul general al ANIF, cu specialiștii din teritoriu, am convenit la fața locului să prioritizăm lucrările.

Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în stațiile de pompare și de impermeabilizare a canalelor de aducțiune și distribuție.

Ministerul Agriculturii asigură finanțarea tuturor lucrărilor prevăzute în Programul Național de Reabilitare a Sistemului de Irigații în perioada 2022-2027, aprobat de Parlamentul României. Programul de Reabilitare a Sistemului de Irigații in România este obiectiv prioritar pentru Ministerul Agriculturii!”

Citeste si: Petre Daea, irigațiile la control

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Canicula nu părăsește România. Cod portocaliu până joi

Meteorologii au emis o nouă avertizare de tip cod portocaliu de caniculă, care intră în vigoare începând de marți până joi. Majoritatea regiunilor din România vor fi afectate. Temperaturile urcă din nou la cote de până la 40 de grade Celsius.

Citeste si: Valul de căldură se va extinde! Avertismentul ANM

În noaptea de luni spre marți, în București se înregistrează șanse mari de vijelie, însă pe timpul zilei vremea redevine extrem de călduroasă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si