Close sidebar
Close sidebar

Seceta in Moldova. Se rupe sapa in doua de cat de uscat e pamantul. Taranii sunt disperati, toate culturile sunt compromise

N-a căzut picatură de apă din cer peste Moldova de aproape două luni. Pamantul e uscat iască, iar culturile se ofilesc văzând cu ochii. În judeţul Galaţi porumbul e compromis, via e mănată, iar din grădini oamenii nu adună nici măcar o mână de legume. Dacă nu plouă cât mai repede, anul acesta cămările vor rămâne goale, spun ţăranii.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ca la ocna, asa se simt taranii cand dau cu sapa in pamant: din cauza secetei, aleg doar bolovanii de tarana!

-Ce o sa mancam la toamna?
- Doamna, ce-o vrea Domnul, ca altceva nu avem ce face.

-Nu se mai face, deja e compromis tot.
-Daca ar ploua acum s-ar mai salva ceva?
-Nu stiu. Putin. Slabe sanse.


De la inceputul lui iunie n-a mai plouat in nord-estul judetului Galati.
Localnicii, stapani peste hectare intregi de ogoare,  s-au impacat deja cu ideea ca nu vor avea mamaliga la iarna. Chiar daca porumbul are doi metri, de la jumatate e uscat, iar stiuletii abia daca au cateva boabe si acelea mici.

- Se usuca pe cocean. Nu avem  ce face. Daca nu-i ploaie

-Ce mancam la iarna?
- Este market. Din import. De la noi, nimic.


Daca pe camp oamenii nu mai pot salva nimic, nici in gradini nu au culture grozave! Rosiile, vinetele, morcovii si castravetii s-au uscat inainte sa se coaca.

-Astia sunt morcovii care s-au facut? Ce s-a facut? Atat. Nici macar de mancare, daramite sa puneti pentru toamna. Pentru iarna trebuie sa cumparam. Daca avem pensie, daca nu, murim de foame.


-Se usuca, n-avem apa, e jale.

-Daca ai fantana in curte mai uzi, daca nu, e prapad.


Taranii spun ca si daca ar ploua acum, nu s-ar mai salva mare lucru din culturi. Urmarea? Cel mai probabil, in toamna, preturile legumelor romanesti vor exploda.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI