Raționalizarea consumului de apă începe să fie impusă și în aproprierea Capitalei, mai exact în județul Ilfov. Furnizorul de apă le-a transmis cetățenilor că apa va fi sistată pe timpul nopții pentru refacerea stocului. În acest fel, oamenii se văd nevoiți să nu își mai ude plantele la fel de des cum o făceau înainte dar și să reducă, pe cât de mult posibil, consumul apei potabile.  

Citeste si: Italia ar putea declara stare de urgență în mai multe regiuni afectate de secetă

Balotești, Periș și Cernica sunt primele localități din județul Ilfov în care se va aplica această măsură. Compania a declarat că va recurge la acest gest din cauza temperaturilor extrem de ridicate care s-au resimțit în această perioadă iar pe fondul caniculei oamenii au folosit mai multă apă, nu numai pentru consum propriu ci și pentru cultura plantelor care este afectată de secetă. 

”Din cauza consumului excesiv de apă, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, anunțăm că suntem nevoiți să limităm alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei Cernica în vederea refacerii rezervelor de apă. 

Astfel, în satele Bălăceanca și Poșta:  

  • în data de 05.07.2022, interval orar 01:00-04:00, apa va fi sistată; 
  • în data de 04.07.2022,
    interval orar 10:00-20:00, apa se va livra cu o presiune redusă. 

 Vă mulțumim pentru înțelegere și vă sfătuim să folosiți apa în mod responsabil! Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuție. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Apa nu este o resursă inepuizabilă. Nu irosi apa!”, scriu reprezentanții Apă Ilfov pe o rețelele de socializare.

Tot mai multe județe din România raționalizează apa potabilă

Nu este pentru prima dată în țara noastră când se raționalizează apa potabilă. Localități din mai multe județe precum Arad, Cluj, Ialomița și Constanța au recurs la această măsură, în care cetățenii trebuie să își limiteze consumul de apă. Această metodă a fost implementată încă de zilele trecute. 

Citeste si: Cozi interminabile la ieșire din România, după ce un șofer ucrainean de TIR a leșinat la volan. Zeci de oameni stau în soarele arzător fără apă sau mâncare

”Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA SA. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană se constată scăderea nivelelor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a debitelor de apă captate.

Astfel, ca urmare a cerinței crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare, nu se poate acumula în rezervoarele de stocare suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu. Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în rețeaua de distribuție.

În această situație se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din orașul Fierbinți-Târg- jud. Ialomița și cel din localitatea Corbu- jud. Constanța, motiv pentru care, începând cu data de 05 iulie 2022, RAJA SA se află în neplăcuta situație de a restricționa temporar accesul la apă, respectiv de a furniza apă potabilă după un program zilnic”, anunță compania de distribuție apă. 

Și în Bihor, 3 localități din județ au introdus restricții pe parcursul nopților. În Sârbi și Fegernic apa de la rețea va fi întreruptă între orele 23.00 și 05:00, iar în Lugașu de Jos între 00:00 și 06:00.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Mama lui Daniel Balaciu, gest neașteptat după ce fiul ei și-a primit sentința. Ce vrea să-i facă Danei Roba- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Seceta face ravagii în țară. Pământul a crăpat

În Maramureș, în orașul Tăuții-Măgherăuș (cu toate satele apartinatoare), furnizarea apei se face între orele 06:00 - 10:00 și 16:00 – 21:00. Totodată, în comuna Grosi cu satele aparținătoare, furnizarea apei între orele 17:00 și 06:00 este întreruptă pe perioada nedeterminata. În zonele Târgu Lăpuș și Farcașa apa va fi furnizată cu presiune scăzută, însă nu va fi întreruptă.  

Citeste si: Măsuri extreme în saloanele de înfrumusețare: Angajații nu au voie să spele părul clienților. Unde au fost aplicate sancțiunile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si