Testarea se va face după depăşirea maximului epidemiei şi se va aplica pe un eşantion de 30.000 de români, estimează Horaţiu Moldovan.

"Vom testa populaţia, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eşantionare, Intitutul Naţional de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare", a declarat Horaţiu Moldovan duminică seară, la  Digi24.

Citeste si: Ministrul Mediului merge astăzi pe Insula Belina, reintrată în domeniul public după ce fusese cedată firmei Tel Drum

Oricum, testarea va avea loc după faza de maxim a epidemiei, a mai precizat el, adăugând că în etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obţine rezultate relevante. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Secretarul de stat a spus că INSP va conduce această testare, iar Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţie infrastructura necesară.  

Citeste si: Gabriela Firea, despre persoanele confirmate cu coronavirus, dar fără simptome: "Să fie tratate acasă"

"Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eşantioane de vârstă, ca să vedem câţi s-au imunizat la Covid-19", a estimat Horaţiu Moldovan.

El a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite şi în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.

România a ajuns acum să facă între 9.000 şi 11.000 de teste pentru Covid-19 pe zi, a spus Horaţiu Moldovan.

Citeste si: China ne aduce știrea zilei. Vestea este uriașă! E gata vaccinul COVID

"Testăm cât testează Franţa, raportat la populaţie, chiar mai mult. Rezultatele se dau  repede, nu se refuză teste", a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si