Mihai Busuioc este cel mai discret personaj din Guvernul Grindeanu, desi are rang de ministru datorita functiei sale, de secretar general al guvernului. La inceputul lui ianuarie, presa a relatat ca  prima decizie luata de premierul Grindeanu, la mai putin de o ora de la investire, a fost de a-l promova pe Mihai Busuioc ca secretar. Busuioc este o mai veche cunostinta a lui Liviu Dragnea, seful PSD.

El a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP)  pe vremea cand in fruntea acestuia se afla Liviu Dragnea.
Busuioc si-a depus si declaratia de avere, iar presa a remarcat ca acesta are nu mai putin de 6 surse anuale de venit: salariul de la MDRAP si alte cinci indemniztaii incasate pe baza calitatii de membru in cinci consilii de administratie. In total, Busuioc a incasat 112.195 de lei, ceea ce inseamna un venit lunar de 9.349 de lei.

Citeste si: Numerosi demnitari din Republica Moldova au vile la Borsec. Multi dintre ei nu le-au trecut in declaratia de avere

Nu aceasta suma este impresionanata, ci economiile pe caree le-a facut Busuioc. Tot in declaratia de avere, acesta a completat sumele pe care le are in depozite, conturi sau fonduri de investitii. Busuioc are 10 conturi, in  lei, euro si dolari, totalul fiind de aproximativ 310.000

de euro! Mai mult, secretarul general al Guvernuluii a acordat si doua imprumuturi unor persoane fizice, suma fiind de 27.000 de euro. De mentionat si ca Busuioc nu are datorii la banci.
Secretarul general al Guvernului are un rol extrem de important, fiind practic o umbra a premierului. El este ordonatorul principal de credite pentru aparatul de lucru al Guvernului, precum si pentru institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului si din subordinea, respectiv coordonarea prim-ministrului.
Secretariatul General al Guvernului are rolul de a asigura derularea operatiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice si tehnice ale activitatii Guvernului si a prim-ministrului, reprezentarea Guvernului si a prim-ministrului in fata instantelor judecatoresti.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si