Close sidebar
Close sidebar

Secretarul General al NATO dupa al saselea test nuclear al regimului de la Phenian: "Reprezinta o amenintare pentru securitatea regionala si internationala"

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat puternic duminica al saselea test nuclear al regimului de la Phenian, sustinand ca este vorba de o incalcare flagranta a mai multor rezolutii adoptate de Consiliulul de Securitate al Natiunilor Unite. Reactii de condamnare au venit si din Rusia, China, Franta si Japonia, dar niciun comentariu nu s-a auzit de la Washington.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

”NATO este ingrijorata cu privire la acest model de comportament destabilizator din partea Phenianului, care reprezinta o amenintare pentru securitatea regionala si internationala. Regimul trebuie sa puna capat imediat tuturor actiunilor sale nucleare si balistice intr-o maniera completa, verificabila si ireversibila, reimplicandu-se in dialog cu comunitatea internationala”, se arata intr-o declaratie semnata de Stoltenberg.

De asemenea, acesta cere regimului nord-coreean sa-si respecte obligatiile internationale, abandonand amenintarile si actiunile ce contribuie la cresterea tensiunilor si a lipsei de securitate din peninsula Coreeana.

Reactii dure de condamnare au venit si din alte parti ale lumii, iar ministerul rus de Externe s-a aratat profund ingrijorat cu privire la ultimul test nuclear al Phenianului.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

In acest sens, diplomatia de la Moscova a precizat ca acest test nuclear este o sfidare a legii internationale si merita condamnare, cerand tuturor partilor sa revina la masa negocierilor, intrucat acestea reprezinta singura cale de a rezolva problemele din peninsula Coreeana.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a declarat ca reprezentantii comunitatii internationale ar trebui sa actioneze cu rapiditate si fermitate in urma celui de-al saselea test nuclear al Coreei de Nord.

Presedintele Republicii cere membrilor Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite sa reactioneze repede la ultimele violari ale legii internationale de catre Coreea de Nord ”, se arata intr-un comunicat transmis de palatul Elysee.

In schimb, ministerul chinez de Externe a cerut regimului nord-coreean sa puna capat actiunilor ”gresite” si a condamnat puternic detonarea unei bombe cu hidrogen in apropiere de granita cu China.

Japonia a reactionat extrem de dur, propunand optiunea implementarii de sanctiuni cu privire la comercializarea unor produse bazate pe petrol de catre Phenian.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI